dinsdag 26 januari 2010

Slank en Strak

Het slank en strakconcept bestaat uit afslanken met voedingsadvies en ondersteuning van de styling capsule en firming booster
Indien het voedingsadvies juist wordt opgevolgd kan men tot 5 kg per 6 weken verliezen

Mensen die starten aan een kuur verbinden zich automatisch aan de algemene voorwaarden verbonden aan de slank en strakkuur welke hieronder vermeld :
1. de aangekochte kuur blijft 6 maanden geldig vanaf uw laatste aanwezigheid
2. bij onderbreking van de kuur wegens zwangerschap blijven de beurten één jaar geldig vanaf de onderbreking.
3. moet men wegens gezondheidsredenen de kuur onderbreken, wordt een medisch attest vereist. Van zodra het medisch weer toegestaan is, moeten de beurten opgenomen worden, zoniet zijn ze ook vervallen.
4. indien u uw afspraak niet kan nakomen, gelieve ons MINSTENS 24 uur op voorhand te verwittigen, zoniet wordt de gemaakte afspraak aangerekend.
5. de kuur dient bij de eerste beurt volledig betaald te worden.
6. kuren kunnen niet overgedragen worden aan derden (ook niet aan familie)
7. enkel kuren die elkaar DIRECT opvolgen kunnen genieten van een gunsttarief


Indien U wil starten hou er dan rekening mee dat niet ieder center over alle apparaten beschikt, wij hebben ALLE apparaten.

zondag 24 januari 2010

1 Kilo afvallen per week

Waarom is dat bijna onmogelijk?

En waarom moet je het ook niet willen?

Afvallen is moeilijk, maar de theorie is simpel: je valt af als je minder eet dan je lichaam verbruikt. Bij afvallen gaat het erom vet kwijt te raken. Een kilo lichaamsvet vertegenwoordigt een waarde van 7000 Calorieën. Als je in een week een kilo vet wilt kwijtraken, moet je in feite elke dag 1000 Calorieën minder eten dan je lichaam nodig heeft. Stel dat je per dag 2000 Calorieën verbruikt, dan zul je maar voor 1000 Calorieën per dag kunnen eten. Een 1000 Calorieën dieet wordt door deskundigen als te streng beschouwd. Het is niet lang vol te houden en werkt eetbuien in de hand, waardoor je uiteindelijk weer zult bijkomen.

Bron: www.dcn.nu

donderdag 21 januari 2010

Stoppen met roken zonder aan te komen

Waarom je moet stoppen met roken
Het verband tussen roken en gezondheidsklachten is duidelijk vastgesteld in diverse bevolkingsonderzoeken en studies van menselijke organen. Roken bevordert onder ander het optreden en verergering van hart-en vaatziekten en diverse kankersoorten. In combinatie met andere risicofactoren (bijvoorbeeld hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte in het bloed) worden de risico's zelfs sterk verhoogd. Daarnaast gedragen rokers zich in het algemeen ook ongezonder op andere gebieden; rokers hebben vaker overgewicht en andere ongezonde gewoontes. Naast de gezondheidsnadelen zijn er ook andere nadelen. Zo gaan veel mensen er ongezonder en ouder uitzien. Bovendien is roken steeds minder sociaal geaccepeteerd. Al met al genoeg redenen om te stoppen met roken! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk....

Stoppen met roken en de gevolgen voor je gewicht
Stoppen met roken betekent voor veel mensen dat ze zwaarder worden. Roken versnelt de algemene stofwisseling, door te roken verbrand je dus netto meer calorien. Op het moment dat je stopt zal de stofwisseling lager worden en wordt er dus minder energie verbrand. Blijf je precies hetzelfde eten dan kom je al snel een paar kilo aan. Veel stoppers komen daarnaast extra aan, doordat ze het gebrek aan nicotine compenseren met extra eten of meer snoepen.

Stoppen met roken zonder aan te komen. Hoe?

Het is niet voor iedereen aan te raden om naast het stoppen met roken tegelijkertijd ook te gaan lijnen, je maakt het jezelf dan wel erg moeilijk. Er zijn echter genoeg dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je dikker wordt op het moment dat je gaat stoppen met roken.

Bewegen. Bewegen is om meerdere redenen goed. Het vermindert de behoefte aan een sigaret en je verbrandt calorien. Bij veel mensen treedt daarnaast een verzadigingseffect op waardoor ze minder hongerig zijn.

Ga gezonder eten. Probeer tegelijkertijd met je poging te stoppen met roken ook te kijken naar je ongezonde eetgewoontes, en deze zoveel mogelijk aan te passen. Mocht dat niet direct lukken dan is er nog geen man overboord, probeer in dat geval eerst te stoppen met roken om vervolgens je levensstijl te verbeteren.

Tips om te voorkomen dat je (te veel) aankomt als je stopt met roken:

Neem suikervrije kauwgum

Zorg voor vetarme hapjes/tussendoortjes, zoals popcorn (zonder boter), mandarijnen, druiven en andere (kleine) fruitsoorten. (meer gezonde tussendoortjes)

Door te wandelen werk je niet alleen aan je conditie en aan gewichtsverlies, het vermindert ook de behoefte aan een sigaret.

Stop niet in de zomer, want de verleiding tot overeten is dan groter.

Koop iets dat je vast kunt houden, iets waarop je je stress kunt uitleven. Bijvoorbeeld een stressbal.

Sporten:

Omdat stoppen met roken de metabolisme snelheid verlaagd, is het belangrijk dat je wat (extra) beweegt. Probeer minimaal 5 dagen in de week een half uur te sporten, dit hoeft geen zware workout te zijn, een fikse wandeling doet ook wonderen. Sporten verheldert daarnaast de geest en zorgt ervoor dat je minder zin krijgt in een sigaret.

Aandachtspunten:

Zorg ten alle tijden voor gezonde snacks:
Zorg voor gezonde snacks en zorg dat de vette en suikerrijke producten uit de keukenkastjes verdwijnen.

Drink zo min mogelijk alcohol
Alcohol is niet allen calorie-rijk het zorgt er ook voor dat je extra behoefte krijgt aan een sigaret. Simpelweg doordat voor veel rokers het een gewoonte is om te roken bij een drankje. Ga pas weer drinken als je je sterk genoeg voelt om een sigaret te weerstaan.

Alles op zijn tijd
Zoals ook al eerder gezegd, maak het jezelf niet direct te moeilijk door teveel eisen te stellen, doe het rustig aan en zoveel mogelijk in stappen.

Houd het volgende in je achterhoofd:
Wees goed voor jezelf. Stoppen met roken is een mentale en fysieke prestatie die alles behalve gemakkelijk is, mocht je een bepaalde doelstelling hebben gehaald, beloon jezelf dan eens!

Wees geduldig.
Stoppen met roken doe je niet in een paar dagen, vergeet niet dat je lichaam vaak al jaren gewend en verslaafd is aan nicotine en sigaretten. Genezen kost tijd.

Gewicht kun je weer verliezen, je longen niet.

Gevolgen van roken

Misschien denk je nu: ach wie dan leeft, die dan zorgt. Roken is de voornaamste oorzaak van onnodige ziekten en voortijdige dood. Behalve deze effecten op je gezondheid zijn er nog andere redenen om niet te beginnen met roken: jij en je kleren ruiken naar rook, je huid veroudert sneller en je krijgt eerder meer rimpels.

Bovenal: Stoppen met roken maakt je lichamelijk gezien al snel 7 jaar jonger en na een tijdje zul je beter dan ooit in je vel komen te zitten!

Bron: www.gezonder-afvallen.nl

dinsdag 19 januari 2010

Hoe krijg ik snel een goed figuur

Hoe slank ik snel af?
Snel afslanken is niet makkelijk! Zeker als je dit ook verantwoord wilt doen. Op deze website geven we doeltreffende adviezen om de gewenste conditie en het ideale gewicht te bereiken.

Snel en gezond afslanken
Wil je lekker in je vel zitten? Plannen om snel af te vallen? Vaak is het moeilijk om snel af te slanken. Ga niet te overhaast aan de slag en bedenk wat je precies wilt bereiken. Je gewicht en conditie hebben heel veel te maken met je dagelijkse voeding en beweging. Het is dan ook belangrijk om je voeding en beweging structureel aan te pakken. Alleen dan bereik je het gewenste gewicht en conditie en behoud je deze ook!

Snel een slank figuur
Toch zijn er wel een paar simpele tips om snel een slank figuur te krijgen, zonder dat dit inbreuk hoeft te doen op je gezondheid.

Afvallen is leuk!
Afslanken kan best leuk zijn. Zo kun je je aansluiten bij een afslankclub zoals de weightwatchers of hcg afvallen. Het is belangrijk om steeds op je gezondheid te letten. Tja, hoe ga je om met lijnen? Afvallen en afslanken kan eigenlijk iedereen. Zolang je maar een verstandig dieet volgt, en voldoende beweegt. Zoek je naar een dieet afvallen? Dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er bestaat het slingerland dieet, maar ook het montignac dieet.

Op internet zijn er veel plekken met een forum afvallen. Kortom, snel afslanken is mogelijk, met het juiste afslankdieet en de juiste afvaltips. Sonja Bakker, het gezondsheidscentrum, allemaal hebben ze een idee hoe jij je ideaal kan bereiken. Informeer je goed, en maak vervolgens je eigen keuze. Bij elk persoon werkt uiteindelijk een geheel eigen aanpak!

Bron: www.super-sites.eu

zondag 17 januari 2010

Afvallen met behulp van een dietist

Afvallen is moeilijk. Slechts 50% van de vrouwen lukt het om hun dieet vol te houden. Blijvend gewicht verliezen mislukt dan ook vaak. Dat geldt minder voor mensen die afvallen met een diëtiste. Maarliefst 33% van de afvallers haalt met deskundige begeleiding zijn streefgewicht.


Een recent Belgisch onderzoek van GlaxoSmithKline toont nog maar eens aan hoe moeilijk afvallen is. Driekwart heeft afgelopen 2 jaar een poging gedaan om af te vallen. Vijftig procent van de vrouwen houdt het diëten niet vol. 10% procent van de vrouwen stopt zelfs nooit met diëten. Wordt het gewenste streefgewicht gehaald? Vaak niet. En als het wordt gehaald dan is dat helaas van tijdelijke aard.


Deskundige begeleiding werkt
Wil je echt structereel afslanken overweeg dan om de deskundige begeleiding van een diëtiste in te schakelen. Onderzoek van Nivel toont namelijk aan dat 33% van de afvallers zijn streefgewicht bereikt met deskundige begeleiding.

Bijna de helft van de mensen behaalt de gestelde behandeldoelen voor driekwart of helemaal. De meerderheid van deze groep beoordeelt na behandeling zijn of haar overgewicht, diabetes of te hoog cholesterol als aanmerkelijk minder ernstig. Na de behandeling is de groep mensen met ernstig overgewicht maarliefst met bijna een vijfde afgenomen.


Wil je dus structureel afslanken en heb je moeite om je dieet vol te houden? Overweeg dan een bezoek aan een diëtiste en neem het op in je lijstje van goede voornemens voor 2010. Het is het proberen waard!


Bron: www.healthylives.nl/

Afvallen met een dietiste

De diëtist kwam de afgelopen tijd veel in het nieuws. En positief welteverstaan! Met ‘de diëtist’ bedoelen we in dit geval niet één diëtist in het bijzonder, maar professionele diëtisten in het algemeen. Ruim 30 procent van alle Nederlanders die proberen af te vallen met behulp van een diëtist bereikt op den duur zijn of haar streefgewicht! Ruim 10 procent van hen komt hier heel dicht bij in de buurt. De resultaten zijn nagenoeg constant over twee volle jaren. Dit in tegenstelling tot doe-het-zelvers. Mensen die op eigen kracht proberen af te vallen, bereiken namelijk zelden hun gestelde doelen.


Afvallen met diëtist – Diëtist tips
Behandeling door een diëtist (tot een x-aantal uren) wordt nog steeds vergoed door ziektekostenverzekeraars, dus het hoeft niet eens duur te zijn. Dieetadvies door een diëtist of diëtiste kan geweldig uitpakken, maar uiteindelijk moet je het toch zelf waarmaken. Houd je daarom aan onderstaande dieetregels van Nederlandse diëtisten en maak zelf alvast een goed begin. Een goed begin is immers het halve werk en bij alle goede dieetnormen die je jezelf aanleert hoeft een diëtist niet meer te helpen.


Diëtist Tip 1: Groente en fruit aanvullen!
Zorg voor voldoende groenten en fruit. Heb je aan het eind van de dag geen fruit of groenten op, maak dan een gemengde salade of fruitsalade klaar om dit gemis in te halen. Vervang desnoods je avondmaaltijd door een maaltijdsalade (sla, paprika, tomaat, komkommer etc.), bijvoorbeeld met noten, mozzarella, bessen, verse kruiden en/of geitenkaas om er meer smaak aan te geven.

Diëtist Tip 2: Niet meer dan 1 frisdrank
Frisdrank (cola, sinas, 7-up, siroop, gezoete sappen etc.) is ongezond en calorierijk. Light frisdrank of dieetfrisdrank mag dan calorie-armer zijn, maar is in werkelijkheid niet gezonder. Water, suikervrije thee, zwarte koffie of ongezoet vruchtensap is ontzettend veel beter. Daarom: niet meer dan 1 glas fris per dag en aanvullen met water (en evt. zwarte koffie en/of thee).

Diëtist Tip 3: Vezelrijke en suikerarme ontbijtgranen
Kies voor ontbijtgranen met veel vezels en weinig tot geen suiker. Een kommetje cornflakes of muesli lijkt onschuldig, maar kan veel suiker (en dus calorieën) bevatten. Vezelrijke en suikerarme ontbijtgranen zorgen voor een vol gevoel en weinig calorieën.


Diëtist Tip 4: Alcohol enkel in het weekend
Een glaasje wijn, bier, whisky of port bevat verrassend veel calorieën. Beperk je alcoholgebruik daarom tot de vrijdag- en/of zaterdagavond en drink niet meer dan enkele glazen.

Diëtist Tip 5: Drankje i.p.v. dessert
Wen aan een kop koffie of thee na de avondmaaltijd i.p.v. een dessert met room en/of veel suiker. Het gemiddelde Nederlandse dessert bevat namelijk een veelvoud aan calorieën, zelfs als er melk en/of suiker in de thee of koffie zou zitten.

Diëtist Tip 6: Slimmere keuzes qua fastfood
Een keer per week fastfood (friet / pizza / pannenkoeken / snacks etc.) moet kunnen, maar maak wel relatief gezonde keuzes. Een pizza met groenten is beter dan een pizza met veel kaas. Friet gebakken in zonnebloemolie is beter dan friet uit vast vet. En een magere biefburger van de grill op een volkorenbroodje is beter dan een vette gefrituurde hamburger op wit plakbrood.


Bron: www.afvallen-weblog.nl

vrijdag 15 januari 2010

Afvallen Kinderen

Vandaag las ik een Brits onderzoek over kinderen en hoeveel beweging ze (niet) krijgen: maar liefst 80% van alle kinderen in het Verenigd Koninkrijk beweegt niet genoeg. Ook geen wonder dat ze te dik worden en op veel te jonge leeftijd willen afvallen met een dieet zonder lichamelijk actief te zijn.


Hoewel dit onderzoek niet gericht is op Nederland, vrees ik dat de situatie in Nederland niet veel beter is. De basis van een obesitas epidemie a la de Verenigde Staten wordt nu gecreëerd. Kinderen leren niet meer dat beweging goed én leuk kan zijn, waardoor een levenslange worsteling met gewicht, afvallen en aankomen, een gegeven wordt.

Maar je kunt kinderen toch niet de schuld geven van dit alles. Weinig ouders geven het goede voorbeeld: beweging gebeurt, als het al gebeurt, met tegenzin. Kinderen zien dit natuurlijk bij hun ouders en krijgen daardoor zelf ook een afkeer voor alles dat met actief zijn en bewegen te maken heeft.


Triest is het eigenlijk. En we staan er bij en kijken er naar. De frustratie weerklinkt ongetwijfeld in de woorden die ik schrijf. We hebben het toch altijd zo goed voor met onze kinderen? We gaan voor ze door het vuur en toch laten we dit gebeuren. Wie weet waarom mag het zeggen.

Kinderen bewegen en afvallen tips
Tot slot nog een paar simpele tips om kinderen op een gezond gewicht te houden en te laten afvallen en bewegen:


Lopend of fietsend naar school(!)
Wandelen in het park in plaats van op de bank zitten en een film kijken op de luie bank
Zoek actief mee met het zoeken naar een sport die ze écht leuk vinden. Naast de lichamelijke activiteit is het bovendien belangrijk om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken en zelfvertrouwen op te bouwen.
Maar vooral: Geef het goede voorbeeld! Laat eens zien dat sporten en actief bezig zijn geen opgave is, maar iets dat ontzettend leuk kan zijn!

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Dubbel30.nl

Dubbel30 is leuk! Onlangs startte een nieuwe beweegcampagne voor kinderen en jongeren, genaamd Dubbel30. Ik persoonlijk vind het een ontzettend leuk initiatief. Er wordt namelijk veel gebruik gemaakt van interactiviteit, multimedia en sociale media en men begrijpt dat kinderen niet meer zitten te wachten op een kinderachtige of bemoeizuchtige campagne. Ook een slecht bedachte mascotte, zoals de “beweeg-meer-beer” (zelf verzonnen) is achterhaald. Het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen doet, althans wat mij betreft, dus goed werk.


Dubbel30 – Interactief en multimediaal
Ik kan mezelf geen fan noemen, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat rapper Ali B. het bij kinderen en jongeren goed doet als gezondheidsambassadeur. Naast deze bekende Nederlander heeft Dubbel30 een aantal leuke features op zijn website, allemaal met betrekking tot beweging, waaronder:

• De mogelijkheid tot het uploaden van je eigen Dubbel30 filmpje
• Clips en informatie over de Dubbel30 Energy Tour
• Prijsvragen (Win een WII)
• Een Beweegtest, Personality Test en Fit Quiz
• Tips en adviezen (niet alleen van volwassenen, maar ook van bezoekers zelf)
• Etc. etc.


Dubbel30 – 60 minuten bewegen
Hoewel ik elke poging om kinderen meer te laten bewegen bij voorbaat goed vind, heb ik door de jaren heen helaas al vele mislukte pogingen voorbij zien komen. Hoewel ook Dubbel30 niet verzekerd is van succes, heb ik goede hoop. Ook initiatiefnemers Minister Klink en Paul Rosenmöller (Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) hebben het volste vertrouwen dat ze alle Nederlandse jongeren onder de 18, elke dag 60 minuten kunnen laten bewegen. Dubbel30 is immers geen goedkope campagne.

Dubbel30 Energy Tour
Vanaf eind 2009 trekt de Dubbel30 Energy Tour langs 80 Nederlandse vmbo-scholen. Elke school die een bezoek krijgt van de Energy Tour dient een Dubbel30 Team in het leven te roepen. Dit zal vanaf dat moment leuke beweegevenementen organiseren, research doen naar het sportaanbod binnen de desbetreffende school en dienstdoen als aanspreekpunt voor leerlingen over sport en beweging. Ook dit klinkt helemaal niet slecht wat mij betreft.


Dubbel30 – Conclusie
Nogmaals: ik heb geen flauw idee of deze campagne gaat werken. Toch vind ik het al heel wat dat ik er inmiddels zoveel over heb gehoord en gelezen. Dit soort campagnes zouden wat mij betreft vaker grootschalig aan mogen worden gepakt. Het kost wat, maar je ziet direct resultaat. Wat denk jij van Dubbel30? Laat hieronder van je horen.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Afvallen met Pilates

Pilates is een oefenmethode, vooral voor mensen die slappe rug- en buikspieren hebben en aan hun houding willen werken.


Wat is Pilates?
Pilates oefeningen hebben tot doel een balans tussen lichaam en geest te bewerkstelligen. De bewegingsleer maakt gebruik van zes basisprincipes: concentratie, ademhaling, centrering, controle, precisie, en vloeiende beweging. Pilates is een gunstige oefenmethode, vooral voor mensen die slappe rug- en buikspieren hebben en aan hun houding willen werken.

Hoe werkt het?
Volgens de bewegingsmethode van Pilates is een goed ontwikkeld centrum van kracht, je buik, rug- en bilpsieren, bepalend voor een goede gezondheid.
Wanneer je de buik, de rug en de bilspieren als centrum van kracht gebruikt, kan de rest van het lichaam vrij bewegen. Vanuit dit zogenoemde powerhouse worden je spieren gerekt, gestrekt en versterkt. Het grote verschil met andere fitness- of bewegingsprogramma’s is dat je oefeningen niet eindeloos herhaalt – tot je spieren verzuren en je uitgeput bent. Bij Pilates gaat het juist om het heel nauwkeurig uitvoeren van de bewegingen.


Oorsprong van Pilates
De man achter deze oefenmethode is Joseph H. Pilates. Hij begint met de ontwikkeling van zijn Pilates method of body conditioning tijdens de Eerste Wereldoorlog. Vanwege zijn Duitse nationaliteit zit hij tijdens de oorlog gevangen in Engeland. Om zijn immobiele medegevangen te helpen met revalideren maakt hij van een ziekenhuisbed, waaraan hij veren bevestigt, een trainingsapparaat. De vinding is de basis voor het apparaat de Reformer, een platform dat op een bed – en op een martelwerktuig - lijkt met een slede die langs een rail glijdt. De bewegingsgoeroe laat zich jarenlang inspireren door onder meer yoga, zen en andere oosterse filosofieën. Hij ontwikkelt meer dan vijfhonderd oefeningen die op de mat en op verschillende toestellen uitgevoerd dienen te worden. Rond 1926 opent hij zijn eerste studio in New York. Later ontdekken ook fysiotherapeuten en chiropractors de technieken van Pilates, omdat de oefeningen zich uitstekend lenen voor de revalidatie van patiënten.

Drie Pilates oefeningen, geschikt voor zowel beginners als gevorderden
Met deze oefeningen kun je thuis aan de slag.

De basis(zit)houding:
ga gemakkelijk zitten met je billen breed, ruim en iets naar achteren op de grond. Adem door je neus en laag in je lichaam – denkbeeldig naar de stuit toe. Gebruik je powerhouse ofwel centrum van kracht. Dat wil zeggen: maak je rug lang, trek je navel naar je ruggengraat en span je billen licht aan. Til je borstbeen iets op en laat je schouderbladen in een V vorm naar je zitbotten wijzen. Verleng je nekspier door je kruin iets omhoog te laten wijzen. Je kin is iets ingetrokken in de richting van je borst. Vanuit dit centrum van kracht - zowel zittend, staand, liggend (op de zij, buik en rug) beweeg je de rest van je lichaam.


Scissors:
breng je benen vanuit rugligging de lucht in, buig je knieën. Je onderrug blijft stevig tegen de grond gedrukt. Strek je rechterbeen uit en pak je kuit vast. Strek je linkerbeen schuin uit, net boven de grond. De focus ligt bij het stilhouden van je romp en je bekken – check je powerhouse! Pak met beide handen eerst je ene en dan je andere kuit vast. Wissel dit in snel tempo ongeveer tien tot vijftien keer achter elkaar af.


Swimming:
ga op je buik liggen en controleer je Powerhouse. Strek zowel je benen als je armen en houd vijftig centimeter van de grond. Je hoofd is in het verlengde van je lichaam, je blik naar de grond gericht. Je romp ligt stevig tegen de grond gedrukt. Net alsof je aan het droogzwemmen bent. Breng je linkerbeen en je rechterarm omhoog, terwijl je rechterbeen en je linkerarm van de grond af blijven. En omgekeerd. Herhaal dit tien tot vijftien maal. En, blijven doorademen.

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Weight Watchers Dieet

Bij Weight Watcher kun je afvallen thuis of in een wekelijkse cursus. Het dieet is gebaseerd op leeftijd, geslacht en gewicht. Door iedere week te wegen en de cursus te volgen voor steun en tips, kun je het makkelijk volhouden.


Dit pointssysteem is makkelijk en hou je je aan je points dan val je af. Een point is afhankelijk van het aantal calorien en het vetgehalte in een product.
Afhankelijk van je leeftijd, geslacht, gewicht en leefpatroon mag je een bepaald aantal points per dag eten.

Het laatste nieuws van Weight Watchers (flexipoints comfort plus systeem) is, dat je vanaf heden onbeperkt(in Nederland per maart 2008) mag eten van de volgende voedingswaren (tot verzadigingsgevoel) :


4 points voor onbeperkt:
pasta, aardappelen, rijst, roggevolkorenbrood, volkoren ontbijt granen, havervlokken.
3 points voor onbeperkt :
kip, kalkoen, magere vis, mager rundsvlees, lamsfilet, biefstuk, mager kalfsvlees, tonijn uit blik in eigen nat, kaas 0% vetgehalte, yoghurt 0% v.g. quorn, peulvruchten en zeevruchten

Een belangrijk onderdeel van de methode zijn de 6 fitformules:


5 porties fruit en groenten per dag
2 porties (theelepels) goede vetten per dag
1 1/2 tot 2 liter water drinken per dag
2 porties calcium per dag
afwisseling
bewegen

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Modifast Dieet

Met Modifast vervang je gedurende 2 weken alle maaltijden door Modifast producten. Je krijgt zo per dag 500 kcal binnen. Voor het beste resultaat eet je daarnaast dus helemaal niets anders (maar wel voldoende drinken natuurlijk). Na deze 2 weken ga je langzaam weer opbouwen en vervang je modifast maaltijden door gezonde maaltijden.


In de modifast producten zitten alle vitaminen, spoorelementen, mineralen en eiwitten binnen die uw lichaam nodig heeft om gezond en fit te blijven. Je komt qua voedingsstoffen dus niets te kort per dag.

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

South Beach Dieet

Bij het South Beach-dieet gaat het om het onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten en goede en slechte vetten. Het wordt dan ook meer een leefwijze dan een dieet genoemd.


Goede koolhydraten zitten in vezelrijk voedsel of in voedsel dat veel goede vetten bevat, bijvoorbeeld in zilvervliesrijst, bruin brood, volkoren pasta. Door extra vezels aan eht eten toe tevoegen worden de koolhydraten langzamer opgenomen. Goede vetten zijn de meervoudig onverzadigde vetten en met name de omega-3 vetten: die zitten vooral in visolie en plantaardige olie.


Het dieet begint met 2 weken eten: gewone porties vlees, kip, kalkoen, vis en schaaldieren. Daarbij eet je groenten. Brood, rijst, aardappelen, pasta en fruit mag je deze weken niet eten.


Kaas, noten, eieren en olijfolie staan wel op het menu. Je moet eten tot je verzadigd bent en mag ook best tussendoortjes nemen. Je kan in deze 2 weken al veel gewicht verliezen. Na deze weken voeg je groente, fruit en volkoren producten toe aan je eten. Je verliest nu per week ook gewicht. Zit je op je streefgewicht, dan ga je over naar je ‘gewone’ eetpatroon, maar heb je nog steeds de basisprincipes van dit dieet in gedachten.

Bron: www.afvallendoejezelf.n

Moerman Dieet

Dr Moerman heeft bewezen dat er een verband is tussen leefwijze, voeding en kanker. Zijn uitgangspunt was dat kanker het gevolg is van een fout in de stofwisseling.


Het idee is om tijdens het dieet alleen voedingstoffen binnen te krijgen die de gezondheid helpen verbeteren. Vlees, vis of gevogelte moet je bijvoorbeeld niet eten, fruit en verse vruchtensappen zijn wel goed, noten mag je eten, pinda’s niet.

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Monitgnac Dieet

De Monitgnac methode wordt niet echt een dieet genoemd, omdat het niet gaat om het minder eten, maar om de combinatie van voedsel categorieën: koolhydraten, vetten en proteïnen.


Montignac staat vooral bekend omdat het: gewichtsverlies oplevert, diabetes type 2 voorkomt, gewicht aankomen tegenhoud en het risico op hart en vaatziekten reduceert. Het idee achter het Montignac dieet is dat: 1. het niet de calorieen zijn die er voor zorgen dat je aankomt, en dat je 2. voedsel moet eten dat voedzaam is. Montignac zegt dat je gewicht aankomt door een combinatie van vetten en slechte koolhydraten. Je mag dus niet alle combinaties eten met elkaar eten: zoals bijvoorbeeld aan een boterham met kaas. Montignac promoot het eten van veel groente en fruit en peulvruchten en volkorenproducten.

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Cambridge Dieet

Bij het Cambridge dieet wordt het normale eten vervangen door shakes, soepen en repen. Je eet dus in het begin heel weinig calorieen per dag. Om de afvalstoffen af te voeren wordt er aangeraden dagelijks 2,5 liter water te drinken.


Daarna begin je langzaam weer met het opbouwen van je koolhydraten en ‘normale’ maaltijden. De shakes zijn verkrijgbaar bij consulenten die ook coachen bij het afvallen.

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Bloedgroep Dieet

Bij het bloedgroep dieet wordt rekening gehouden met de onderlinge verschillen tussen mensen. Het idee is dat er voedingsmiddelen zijn die ‘onverenigbaar’ zijn met bepaalde bloedgroepen.

Mensen met bloedgroep O kunnen het best eiwitten (vlees, vis) gebruiken en weinig koolhydraten. Mensen met bloedgroep A kunnen het best zo veel mogelijk vegetarisch eten, veel koolhydraten gebruiken en weinig vet en zuivel. Het best is een gevarieerde voeding: vlees, vis, groenten en granen. B is de enige bloedgroep die goed zuivelproducten verdraagt! AB gedijt goed op bijvoorbeeld lamsvlees, forel, kwark, pinda’s, rijstproducten, komkommer en kersen.


Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Sonja Bakker Dieet

Het Sonja Bakker dieet werkt volgens een voedingsplan via een boek. Het is een dieet van 9 weken. In het boek staat precies beschreven wat men elke dag moet eten. Volgt men dit dieet strikt dan valt men gemiddeld 1-1,5 kilo per week af.

Sonja bakker heeft op dit moment 4 boeken in omloop. Zij geeft per dag aan wat je mag eten. Als je haar dagelijkse menu een aantal weken achter elkaar volgt, dan val je vanzelf af. Het dieet bestaat uit heel gewone maaltijden en ook mag je tussen de maaltijden door eten en vooral veel drinken. De beperking zit ‘m in de hoeveelheid die je mag eten.
In het Sonja Bakker dieet is ook ruimte om het hele dieet eens aan je laars te lappen: de SAS-dag. Verder hamert Sonja er op dat je meer moet gaan bewegen. En dan gaat afvallen haast ‘vanzelf’.


Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Atkins Dieet

Bij het Atkins dieet mag je maar een bepaalde hoeveelheid koolhydraten nemen. In de eerste 2 weken mag je maar heel weinig koolhydraten eten. Daarna ga je het aantal koolhydraten weer opbouwen.


Atkins gaat ervan uit dat overgewicht te maken heeft met een storing in de stofwisseling. Het hormoon insuline is hierbij de grote boosdoener. Door een verstoord evenwicht worden er onnodig veel vetreserves aangemaakt en ontstaat een vermoeid en hongerig gevoel. Door het beperken of weglaten van koolhydraten uit de voeding wordt de bloedsuiker gestabiliseerd, de insulineproductie verlaagd en om af te vallen het belangrijkste; de vetreserves worden aangesproken. Als de vetverbranding in volle gang is merk je al snel dat het hongergevoel vermindert en het afvallen begint.


Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Herbalife Dieet

Met Herbalife vervang je 1 of 2 maaltijden door shakes. De shakes zijn in verschillende smaken te verkrijgen. 1 maaltijd per dag eet je gewoon alles wat je anders ook zou eten. Naast de shakes zijn voedingssupplementen nodig om de benodigde vitamines en mineralen per dag binnen te krijgen.


Ook kan je vetverbranders slikken om de afbreuk van vet in je lichaam te bevorderen. Herbalife wordt op bijna elke straathoek aangeboden. Iedereen kan Herbalife distributeur worden

Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Afvallen door te zwemmen

Wist je dat zwemmen een heel goede sport voor je lichaam is? Je gebruikt bijna al je spieren, het is goed voor je conditie en het werkt heel ontspannend.


Bovendien heb je niet veel nodig om te kunnen sporten: badpak, zwembroek en (aanrader) zwembril zijn handig. Je kan bovendien bijna op elk tijdstip van de dag de sport beoefenen. En je krijgt zelden spierpijn van zwemmen.

Bij zwemmen worden de gewrichten minder belast, omdat je vloeiende bewegingen maakt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen waarbij je knieeen elke stap moeten opvangen.) Voor mensen met gewrichtsproblemen is dit dus ook een heel goede sport. Zwemmen is ook goed voor je spieren: schoolslag versterkt de spieren van het binnenbeen en de bovenarm. Crawl is dan weer goed voor de versterking van de armspieren.


Ga zwemmen om af te vallen
Zwemmen is een intensieve sport en daarom ook heel geschikt om te beoefenen als je wilt afvallen. Maar het water heeft ook een kalmerend en ontspannende effect op je. Relaxed afvallen dus!

Snelste zwemsport
Gaat gewoon zwemmen je niet snel genoeg, ga dan eens vinzwemmen. Bij vinzwemmen maak je gebruik van zwemvliezen of een monovin. Je zwemt met een snorkel, of onder water met een persluchtflesje of met eigen adem. Je kan grote snelheden bereiken.

Waterpolo
Wil je graag zwemmen, maar vind je baantjes zwemmen saai? Denk dan eens aan waterpolo. Een team bestaat uit zes veldspelers en een keeper. Per wedstijd strijden 2 team tegen elkaar. Degene die met de bal de meeste punten heeft gescoord in het goal van de tegenstander heeft gewonnen. Een wedstrijd duurt 4 keer 8 minuten.


Bron: www.afvallendoejezelf.nl

Afvallen en Zwemmen

Zoals bij elke vorm van beweging helpt zwemmen voor de ene groep wel en voor de andere groep niet om te kunnen afvallen. Dit komt doordat ons lichaam net als een auto met versnellingen werkt.


Als je begint met bewegen kom je in een versnelling die nooit in het voordeel van vet verbranden is. Je begint altijd met het verbranden van beschikbare koolhydraten. Pas na een langere periode van stabiele beweging gaat je lichaam over op het verbranden van vet. En dan pas kun je echt afslanken.


In het algemeen geldt dat hoe fitter iemand is, hoe sneller hij of zij in de versnelling komt waarbij vet wordt verbrand. Ook kan iemand die fit is en vaak beweegt intensiever bewegen en nog steeds vet verbranden. Een ervaren zwemmer doet er jaren over om op dat niveau te komen. In die fase kunnen spieren met een veel groter gemak vet als brandstof gebruiken. Als iedereen gelijk zou zijn en dus even fit, dan zou zwemmen ideaal zijn om vet te verbranden, en dus om te kunnen afvallen/afslanken.


Een ander verschil is de techniek die je gebruikt om te zwemmen. Sommigen kunnen goed zwemmen zonder te veel inspanning te hoeven doen, en andere moeten hun best doen om boven water te blijven. Een goede zwemmer kan het daarom op een relatief laag tempo lang volhouden.

Je hoeft alleen maar naar een professionele zwemmer te kijken om te zien hoe perfect en elegant ze door het water bewegen zonder dat het moeite lijkt te kosten. Toch heb je veel spierkracht nodig om dit vol te houden, iets waar zij dan ook jaren aan hebben gewerkt. Daar ligt ook het verschil; hoe meer je traint en hoe fitter je wordt, hoe makkelijker je in de goede versnelling komt om te kunnen afvallen.

Voor iedereen die goed kan zwemmen en dit lang kan volhouden zonder buiten adem te raken is zwemmen een ideale oefening om vet te verbranden. Als je enigszins onhandig bent in het water en buiten adem bent voor je het einde van een baantje hebt gehaald, dan kun je beter een andere methode gebruiken als je wilt afvallen/afslanken. Met zwemmen kom je dan niet in de goede versnelling en je verbrand dus voornamelijk koolhydraten en geen vet.


Bron: http://www.weightlossforall.com

Afvallen door te eten

Wanneer er sprake is van overgewicht, zou je daar alleen al vanwege risico’s voor de gezondheid wat aan moeten doen. Of er daadwerkelijk sprake is van overgewicht, is uit te rekenen aan de hand van je BMI. Deze BMI staat voor Body Mass Index. Het is een eenvoudig rekenklusje. Deel je gewicht door je lengte in het kwadraat.


Stel je bent 1,60 meter groot en je weegt 80 kilo. De rekensom gaat dan als volgt. Je deelt 80 door 1,60 x 1,60 = 31,25. Je kunt ook op internet een BMI-calculator raadplegen. Meerdere sites hebben een dergelijke MBI-calculator. Dan volgt het uur der waarheid. Een BMI lager dan 20 wijst op ondergewicht. Een BMI tussen de 20 en 25 is goed: een normaal gewicht. Ligt de BMI tussen de 26 en 30, dan is er sprake van licht overgewicht. Een BMI boven de 30 betekent overgewicht. Haal je een BMI boven de 40 dan heb je te kampen met een extreem overgewicht.

Overgewicht is een lastig probleem. Meestal ligt ongezond en overdadig eten en te weinig beweging ten grondslag aan dit probleem, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Voordat je hals over kop aan extreme diëten begint, kun je beter even langs de huisarts gaan. Het is mogelijk dat je te maken hebt met een lichamelijk probleem zoals een afwijking aan de schildklier, een verkeerde hormoonhuishouding of het kan een bijverschijnsel van bepaalde medicijnen zijn. De huisarts kan doorverwijzen naar een diëtiste of specialist in het geval van een lichamelijke oorzaak.

Bron: http://afslanken.10-tips.nl/

Samen Afvallen

Op eigen kracht afvallen is moeilijk. Wanneer je gebruik maakt van een dieetclub, of samen met een vriend of vriendin of partner afvalt, kun je elkaar stimuleren en motiveren. Er zijn speciale dieetclubs zoals bijvoorbeeld de Weight Watchers. Ook via internet zijn er websites die zich richten op afvallers. Je hoeft hier niet altijd lid van te worden om toch te profiteren van richtlijnen die gegeven worden en soms kun je een eigen dieetdagboek op een dergelijke site bijhouden.


Vind je dat om welke reden dan ook voor jou geen optie, dan kun je ook kiezen voor begeleiding in de vorm van een diëtiste of voedingconsulent. Zo heb je in ieder geval een stok achter de deur om je aan je dieet te houden en kun je terecht bij een persoon die je begeleidt, motiveert, stimuleert en, als het moet, je een duw in de juiste richting geeft.

Sommige ziektekostenverzekeraars verstrekken een vergoeding wanneer je gebruik maakt van een diëtiste. Het is verstandig hierover van tevoren bij je ziektekostenverzekering informatie op te vragen. Voor georganiseerde dieetclubs of afvalclubs kan een lidmaatschapsvergoeding gevraagd worden. Het is daarom belangrijk van tevoren vergelijkingen te maken met de verschillende mogelijkheden.


Bron: http://afslanken.10-tips.nl

Afvallen door te bewegen

Om je gewicht onder controle te krijgen is het belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te hebben.


Gelukkig bestaan er tientallen mogelijkheden om lichaamsbeweging te krijgen, zonder meteen fanatiek te sporten. Juist de activiteiten die in je dagelijks leven ingepast worden zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de beweging die je lichaam nodig heeft.

Bovendien zijn bepaalde activiteiten die bijdragen aan je dagelijkse bewegingspatroon op den duur geen opgave meer, maar een manier van leven.


Voel je goed en ga overgewicht tegen door bewust en voldoende te bewegen. Voor je gezondheid is elke dag 30 minuten beweging met een matige of redelijke inspanning voldoende. Hierbij een aantal praktische tips.

Bron: www.afvallen-dieet-afslanken-overgewicht.nl

Bewegen en afvallen

Hier vind je alles wat je moet weten over bewegen in combinatie met afvallen, overgewicht en je gezondheid.
Weet hoe en wat je moet bewegen.


Bewust zijn van hoe je moet bewegen en hoeveel energie je verbruikt is erg belangrijk bij het afvallen. Je lichaam verbruikt energie die je nodig hebt voor de stofwisseling. Bij het dagelijks bewegen verbruik je energie, dus hoe meer je gaat bewegen hoe meer energie je verbruikt. Verbruik je meer energie dan je opneemt ben je aan het afvallen.


Hoe moet je dan bewegen, welke activiteiten kun je dan het beste kiezen en het idee daarachter met betrekking tot afvallen en je gezondheid kun je vinden in de artikelen die op de website van gewicht-verliezen.nl geplaatst zijn.

Bron: www.gewicht-verliezen.nl

Een balansdag nemen

Heb je een dag te veel gegeten, neem dan een balansdag. Op de balansdag neem je een stuk minder energie op door minder te eten en ga je meer bewegen. De balansdag kun je gebruiken om de vorige dag dat er te veel gegeten is te compenseren. De balansdag is dus erg handig om op gewicht te blijven, maar je kunt de balansdag ook inpassen bij het afvallen natuurlijk.

Een keer te veel eten is niet verkeerd
Het is op zich niet verkeerd om af en toe te veel te eten. Het is zelfs beter voor je stofwisseling. Als je namelijk een lange periode minder energie gaat opnemen zal je stofwisseling zich daar aan gaan aanpassen. Dat betekent dat je een tragere stofwisseling kan krijgen, omdat je stofwisseling gewend is geraakt aan het krijgen van minder energie. Maar dat moet niet de bedoeling zijn, want je wil je stofwisseling namelijk zo hoog mogelijk houden omdat dat beter is voor de energieverbruik. Doordat je te veel energie opneemt raakt je lichaam niet gewend aan het structureel te weinig energie krijgen en zal je stofwisseling zich ook niet zo snel aanpassen.


Dus af en toe te veel eten is niet zo erg, als je het later maar wel compenseert door bijvoorbeeld een balansdag. Maar hou het dan wel bij af en toe te veel eten!

Bron: www.gewicht-verliezen.nl

Wat is een balansdag

Een Balansdag is een dag waarop u extra let op uw gewicht door minder te eten. Op een Balansdag kiest u voor minder calorieën, let u extra op de tussendoortjes en zorgt u voor wat extra beweging. Zo blijft uw lichaam in balans en wordt u niet zwaarder.

Een Balansdag is geen dieetdag

Op een Balansdag is het niet de bedoeling maaltijden over te slaan of extreem weinig te eten. Dat is ongezond en heeft net als streng lijnen vaak tot gevolg dat u sneller wordt verleid door 'caloriebommen', zoals gebak en vette snacks.


Gebruik de Schijf van Vijf

Drie maaltijden volgens de Schijf van Vijf zijn ook op uw Balansdag de basis. Gebruik dagelijks de vijf regels van de Schijf van Vijf: eet gevarieerd, niet te veel, gebruik minder verzadigd vet, eet volop groente, fruit en brood en ga veilig met voedsel om. De vijf vakken geven voldoende ruimte om lekker te variëren. Ze zijn de basis voor een gezonde voeding. Meer over de Schijf van Vijf >>



Minder calorieën en meer beweging

Op de Balansdag kunt u de extra calorieën van een dagje 'meer' verbruiken door gezond en caloriearm te eten of meer te bewegen. Zonder dieet. Door te letten op wat u kiest, zorgt u ervoor dat uw minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Hierdoor kan uw lichaam de extra's van de dag ervoor verbruiken en wordt u al met al niet zwaarder. Ook helpt het om meer te bewegen: ga bijvoorbeeld op de fiets boodschappen doen, maak een stevige lunchwandeling, laat de hond extra lang uit of ga sporten.



Basistips Balansdag

- Eten volgens de Schijf van Vijf is de basis voor een gezonde
voeding en een fit lichaam met een gezond gewicht.
- Gebruik de Balansdag niet als excuus om op andere dagen 'slecht'
en calorierijk te eten en weinig te bewegen. De basis voor een
gezond gewicht is nog altijd een gezond eetpatroon en
voldoende beweging.
- Plan uw Balansdag bij voorkeur op dagen zonder feestjes,
etentjes of uitjes. Op je balans letten is gemakkelijker op
'gewone' dagen.
- Eet iedere dag minstens 200 gram (bereide) groenten en 2 keer
fruit. Het is gezond, vult goed en zorgt voor weinig calorieën.



Bron: www.vooroma.nl

Afvallen met Nordic Walking

Sinds enkele jaren zie je ze steeds vaker: wandelaars die voorbij 'rennen' met wandelstokken in de hand. Het Nordic walking wordt steeds populairder onder wandelaars en andere sporters. Lees hieronder meer over deze nieuwe rage.


Wat is Nordic Walking ?
Nordic walking is eigenlijk niet echt nieuw, althans niet de manier van lopen. Al voor de tweede wereldoorlog maakten skiërs in Finland gebruik van deze loopmethode om buiten het winterseizoen hun conditie en techniek op peil te houden. Veel later, in de 80-er jaren werd het verder ontwikkeld als aparte sport en pas in 1997 werden de eerste speciaal voor Nordic walking ontwikkelde stokken gefabriceerd voor het grote publiek. Nordic walking is te omschrijven als een intensieve manier om je lichaam te trainen tijdens het lopen. Door gebruik te maken van de juiste techniek en goede Nordic walking stokken kan de conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd tijdens het Nordic walken.

Voor wie is Nordic Walking ?
Het succes van Nordic walking schuilt wellicht in het feit dat de sport voor iedereen geschikt is. Niet alleen jonge mensen of conditioneel getrainde mensen, maar ook oudere mensen of bijvoorbeeld mensen met een overgewicht kunnen middels Nordic walking hun lichaam op een gezonde wijze een betere conditie geven. Doordat je tijdens het lopen minder snel in de gaten hebt dat je intensief aan het sporten bent (zowel mentaal als fysiek lijk je niet echt veel aan je conditie te doen, terwijl dat juist wel het geval is) werkt Nordic walking voor veel mensen verslavend. Overal ontstaan dan ook groepen Nordic walkers die er regelmatig samen op uit trekken.


Wat heb je nodig voor Nordic Walken
Een andere reden voor het succes van deze manier om aan je conditie te werken is wellicht de lage investering die je hoeft te doen om het te beoefenen: sportkleding, goede schoenen en de speciale Nordic walking stokken zijn voldoende om van start te gaan. Wel wordt aangeraden om altijd te beginnen met een cursus. De reden is eigenlijk simpel: als je je direct de juiste techniek aanleert voorkom je blessures en haal je het hoogste rendement uit je inspanningen.

Waar kan je Nordic Walken
Zoals gezegd ontstaan er langzaamaan overal wel Nordic walking groepen. Op de site van de Nordic Walking Nederland vind je een overzicht per provincie van de verschillende mogelijkheden. Let hierbij ook op of het gaat om een begeleider of een door de International Nordic Walking Association (INWA) opgeleide instructeur. Deze laatsten bieden vaak zowel introductie- als gevorderden-cursussen en kunnen te tevens adviseren bij de aanschaf van een set Nordic walking sticks.


Bron: www.wijvallenaf.nl

Balansdag

Overgewicht is een sluipend gevaar, óók als je nu nog een gezond gewicht hebt. Voorkom extra kilo's door gezond te eten en voldoende te bewegen. Blijf gemakkelijker op gewicht door een dag waarop je te veel eet direct af te wisselen met een dagje minder eten en meer bewegen: de Balansdag!


Wat is een Balansdag ?
Een Balansdag is een dagje 'minder' na een dagje 'meer'. Als je gisteren te veel hebt gegeten, neem je vandaag een Balansdag. Een Balansdag is géén dieetdag. Op een Balansdag let je beter op wat je eet of beweeg je meer. Zo blijft je gewicht in balans.

Wanneer een balansdag ?
Meestal merk je het wel als je te veel hebt gegeten: je hebt een ‘vol' gevoel. Maar is er dan meteen sprake van een dagje ‘meer'? Dat hangt af van wat en hoeveel je hebt gegeten. En of je voldoende hebt bewogen.en voorbeeld: Stel dat je tussen de middag meestal drie boterhammen eet en op de fiets naar je werk gaat. Vandaag heb je zin in iets anders. Je eet een broodje kerriesalade, een broodje brie en een roomtoetje. Bovendien ben je met de auto gekomen. Het is duidelijk dat je extra calorieën hebt gegeten en er minder hebt verbruikt dan normaal. Je bent zelf verantwoordelijk.
Een dagje ‘meer' is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Je eet snel meer extraatjes dan je denkt. Een traktatie van een jarige collega, een gefrituurde snack of een romig toetje bij de lunch, een chocoladereep in de auto of een extra glaasje wijn voor het slapen gaan. Af en toe kan dit geen kwaad, maar alles bij elkaar levert het de nodige extra calorieën. Jíj bent de enige die precies weet wat je hebt gegeten. Neem de verantwoordelijkheid voor je gewicht door een Balansdag te nemen als dat nodig is. Heb je het gevoel dat je te veel hebt gegeten, neem dan een Balansdag!


Balansdag, iets voor jou ?
Controleer om te beginnen hoe het staat met jouw gewicht. Er zijn twee testen om te beoordelen of je gewicht in balans is: de tailletest of middelomtrek en/of de BMI-gewichtsmeter . Ben je te zwaar, zorg dan in ieder geval dat je niet nog zwaarder wordt! Als je een gezond gewicht hebt, zorg dan dat dit zo blijft. Gezond eten, voldoende bewegen en zo nu en dan een Balansdag helpen daarbij.
De energiebalans

Het gaat heel eenvoudig om de hoeveelheid calorieën die je eet en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt: de energiebalans . Als de balans doorslaat doordat je te veel eet of te weinig beweegt, neemt je gewicht toe. Een keer wat meer eten kan best, als je lichaam die extra calorieën maar verbruikt. Dat kan bijvoorbeeld door de volgende dag een Balansdag te nemen en dus wat minder te eten en wat meer te bewegen.
De energiebehoefte verschilt
De gemiddelde energiebehoefte per dag (bij weinig beweging) voor mannen is 2500 kilocalorieën en voor vrouwen 2000 kilocalorieën. Als je een actievere leefstijl hebt en dus meer beweegt, heb je méér calorieën nodig. Verder is de energiebehoefte ook afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd. Als je zorgt dat je niet meer calorieën eet dan je verbruikt, blijft je gewicht in balans.


Bron: www.wijvallenaf.nl

Afvallen met de Junami appel

Goed nieuws voor de lijners die van appels houden: de Junami is nu in de meeste supermarkten te koop. Dat fruit een prima tussendoortje zijn, dat zal iedere diëtiste je kunnen vertellen. Appels, waarvan de suikers niet zo eenvoudig door het lichaam worden opgenomen, zijn dan een lekker, een goed vullende en een gezonde keuze. De Junami zou, volgens de eigen website, zelfs beter voor de lijn zijn dan andere appels.



Bron: www.smulweb.nl/

Afvallen met appels eten

Soms zijn de simpelste dingen in het leven belangrijker dan je op het eerste gezicht zou denken. De appel valt eigenlijk ook in die categorie. Hoewel veel mensen denken dat vooral de meer exotische en duurdere soorten fruit erg gezond zijn, is ook de appel een bron van vitaminen, anti-oxydanten en andere stoffen die goed voor je zijn.




Ook als je wilt afvallen is de appel een goede keuze. Eén appel bevat ongeveer 60 calorieën, maar nog belangrijker: veel goede suikers (vooral fructose) in combinatie met vezels. Dit houdt in dat je er niet dik van wordt omdat de vezels voorkomen dat je lichaam de suikers als vet opslaat. En zoals ook bij bananen, waar ik vorige week over heb geschreven, krijg je veel langdurige energie van appels.


Appel dieet
Maar zoals met alles: te veel is nooit goed. Een aantal versies van het appel dieet zijn daarom geen goed plan, want je eet dan zoveel appels dat je lichaam de suikers wel gaat opslaan als vet. Er bestaat ook een appel dieet waarbij je een appel eet voor elke maaltijd, om er zo voor te zorgen dat je minder eet tijdens de maaltijd. Dit appel dieet is prima en raad ik dan ook zeker aan. Gewoon één appel voor elke grote maaltijd, dus drie per dag. Simpel, maar erg effectief!

Waarom de appel gezond is
Ik heb op een rijtje gezet waarom de appel zo gezond is:


Eén appel bevat 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels – Aangezien we in Nederland gemiddeld genomen te weinig vezels eten is dit een goede aanvulling. Vezels zorgen voor een goede stofwisseling en voorkomen een aantal soorten kanker.
In appels zit pectine – Pectine heeft een zuiverende werking en zorgt er voor dat zware metalen zoals lood en kwik uit je lichaam worden gehaald.
Appels bevatten oplosbare en onoplosbare vezels – Dit betekent dat je LDL cholesterol (de ongezonde soort) wordt verlaagd.
Appels voorkomen astma – Door appels te eten tijdens de zwangerschap en jonge kinderen appels te geven, is de kans op astma veel kleiner. Dit is gebleken uit een recent onderzoek naar de effecten van appels.
Veel vitamine C en anti-oxydanten – Vooral als je ook de schil opeet krijg je veel gezonde stoffen binnen die je immuunsysteem helpen om optimaal te functioneren tegen ziekte (bron).
Zoals je ziet is de appel erg gezond, en dat terwijl ze relatief goedkoop zijn. Als je bijvoorbeeld één of twee appels een uur voor je gaat slapen eet, dan voorkom je lekkere trek in ongezonde dingen.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

Afvallen en zwangerschap

Ook al is het krijgen van een kindje een mooie ervaring voor een vrouw, toch wil je na de 9 maanden zwangerschap zo snel mogelijk weer afvallen naar een normaal gewicht. Maar je moet een beetje geduld hebben. Het duurt ongeveer 6 maanden na de bevalling voor je lichaam weer functioneert zoals voor de zwangerschap. Als je te snel wilt afvallen zorgt dit er alleen maar voor dat het moeilijker wordt, zeker nu je andere dingen aan je hoofd hebt door je moederschap.


Vergeet ook de bekende sterren die na een hele korte periode al weer top fit zijn en waarvan je niet kunt zien dat ze ooit zwanger zijn geweest. Zij hebben de beschikking over een leger adviseurs op het gebied van voeding, sport en zorg. Bovendien hebben ze grote commerciële belangen om zo snel mogelijk weer topfit te zijn. Voor de gemiddelde vrouw zijn die doelen niet haalbaar.


Eet gezond en geef je lichaam de tijd
Zoals ik al zei duurt het ongeveer 6 maanden na de zwangerschap voor je lichaam weer normaal functioneert. Het is in die periode, ook als je geen borstvoeding geeft, belangrijk om genoeg en gezond te eten. Een strikt dieet zorgt er alleen maar voor dat je prikkelbaar wordt en dat je de stress van de vele nachten met weinig slaap moeilijker aan kunt. Concentreer je dus op gezond eten en niet op afvallen.

Voorzichtig met bewegen en sporten
Te veel sporten en bewegen na de zwangerschap is gevaarlijk voor je lichaam. Dit betekent niet dat je stil moet gaan zitten, integendeel, maar pak het langzaam op wanneer je zin hebt. Je dokter kan tijdens een controle aangeven hoeveel je mag sporten, zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft voor je lichaam. Vraag hem of haar dus om advies!

Afvallen en borstvoeding
Als je borstvoeding geeft dan moet je extra opletten wanneer je wilt afvallen. Gemiddeld geef je 850ml melk per dag, en om dit aan te kunnen maken moet je ongeveer 500 calorieën meer eten dan normaal. Dit kan zelfs nog iets meer zijn als je weinig vetreserves hebt. Vraag daarom naar advies van jouw dokter want het is belangrijk dat je genoeg voedingstoffen binnen krijgt! Ook als je borstvoeding geeft kun je prima beginnen met sporten als je het rustig opbouwt. (bron)


Als je wilt afvallen na de zwangerschap kun je beter niet meer dan 500 gram per week verliezen. Een dieet zoals van Sonja Bakker is bijvoorbeeld niet aan te raden, want je krijgt dan veel te weinig calorieën binnen! Wees dus altijd voorzichtig met afvallen na een zwangerschap.

Bron: www.afvallen-weblog.nl

donderdag 14 januari 2010

Kun je afvallen in de Sauna

Je hartslag gaat omhoog, je begint te zweten en het voelt als een activiteit die wel wat energie kost. Dat zou kunnen betekenen dat je ervan afvalt, maar is dat ook zo?


Vochtverlies door het zweten
Je valt in ieder geval af door het zweten in de sauna. Als je voor het saunabezoek op de weegschaal gaat staan en na de sauna nog een keer dan ben je meestal gewicht kwijt geraakt. Dit lijkt een typisch voorbeeld van snel afvallen maar schijn bedriegt.

Dit is vochtverlies en zal je niet echt helpen om langdurig die pondjes kwijt te raken. Je lichaam gaat proberen het vocht weer aan te vullen zodra je weer gaat eten en drinken.


Je hartslag gaat omhoog
In de sauna gaat je hartslag omhoog. Dit gebeurt natuurlijk ook als je op de cardio apparaten staat. Echter, op de cardio apparaten ben je ook daadwerkelijk aan het bewegen en dat is wat de calorieën kost.

In de sauna gaat je hartslag omhoog omdat je bloedvaten zich verwijden en je lichaam aan de slag gaat om te zweten ter afkoeling. Overigens zijn het de temperatuurwisselingen die zorgen voor een groot deel van de effecten op je bloeddruk en hartslag.

Helpt je metabolisme mee?
De sauna schijnt je metabolisme te stimuleren. Volgens e-gezondheid.be is dit effect zo laag dat je 36 uur in de sauna moet om 500 gram te verliezen.

Daar komt bij dat de sauna je lichaam opwarmt. Aan opwarmen hoeft ons lichaam dus ook al geen energie meer aan te spenderen.

Conclusie
Het lijkt erop dat de sauna helemaal niets doet als je snel wilt afvallen. De sauna helpt voor veel dingen zoals vaat gymnastiek, huid, weerstand en ga zo maar verder.

Heeft iemand hier andere ervaringen mee of wellicht een bron waar ze betogen dat de sauna iets doet met je gewicht, buiten vochtverlies?

Bron: www.saunaenthermen.nl

Afvallen in de Sauna

Veel mensen die naar de sauna gaan, gaan voordat ze zich weer aankleden even op de weegschaal staan. Ze hopen wat gewicht kwijt te zijn. Want dat moet toch wel na zoveel vochtverlies….En ja hoor! Joepie, je bent lichter dan voor je saunabezoek! En begrijpelijk is het ook, want vocht weegt en als je veel vocht verliest, verlies je gewicht. Maar je lichaam zorgt er zelf voor dat je vochthuishouding weer snel op peil is. En daarmee ook je gewicht weer terug is op je oude niveau. Als je echt wilt afvallen dan zul je dus meer moeten doen.


Jammer, maar een rondje sauna is geen middel om af te slanken. De sauna helpt overigens wel om afvalstoffen en overtollig vocht uit je lichaam te halen, doordat de doorbloeding verbetert.

Bron: www.rondjesauna.nl

Afvallen door geen alcohol te drinken

Iedereen weet hoe het gaat. Het is weekend. Je gaat gezellig met een groepje vrienden wat eten en daarna stappen. Je begint lekker rustig met een wijntje bij het eten. Voor je het weet is het wijntje op en begin je aan de volgende.


Dit gastartikel is geschreven door Anita Mulderij, voedingsdeskundige voor de website Valtaf.nl. Op deze leuke website kun je je laten begeleiden tijdens het afvallen.

Alcohol is slecht voor de lijn
Je weet ook als geen ander dat al die alcohol slecht is voor je lijn, maar daar heb je je vanavond al bij neergelegd. Bij het eten heb je geen voor- en nagerecht genomen. De alcohol neem je vanavond dus voor lief. Helaas zorgt alcohol er voor dat je hongerig wordt en komen er vaak nog een aantal smakelijke verleidingen langs tijdens een avondje stappen.

Neem je eigen tussendoortje mee
Rond middernacht is het tijd om de stad in te gaan en natuurlijk heeft een deel van de groep al weer trek. De Febo en de McDonald’s zijn altijd in de buurt. Even snel een snack wegwerken en er is weer energie tot diep in de nacht. Het is moeilijk om weerstand te bieden tegen al die heerlijk ruikende lekkernijen die je even uit de muur trekt of snel bestelt. Als jij dan ook nog eens een van de weinigen in de groep bent die eigenlijk een paar kilo wil afvallen is het helemaal frustrerend als iedereen voor je neus zit te snacken. Maar goed, je hebt ook al veel gedronken dus deze moet je echt laten staan.

Het is verstandig om voor deze momenten altijd een klein tussendoortje in je tas te hebben. Als je dan echt graag iets wilt eten kan je beter daarvoor kiezen. Dat is voordeliger voor je lijf en voor je portemonnee.

Een zak chips op de afterparty
Eenmaal aangekomen in de kroeg gaat het weer snel met de drankjes. Als de ene op is staat de andere alweer voor je neus. Het is een topavond en pas vroeg in de ochtend besluiten jullie naar huis te gaan. Ook dan hebben veel mensen weer zin in een snack. De een gaat nog even naar de snackbar, een ander zet thuis tijdens de afterparty de frituurpan aan en weer een ander trekt een zak chips open.

Moet je nagaan wat je op zo'n avond allemaal binnen krijgt als je er aan toegeeft. Elk glaasje bevat zo'n 10 gram alcohol. Een gram alcohol is 7 calorieën. Per glaasje is dat dus al 70 calorieën. Hierbij zijn de suikers van het drankje nog niet eens meegerekend. Stel, je neemt over de hele avond tien drankjes. Dan drink je al 700 calorieën aan alcohol. Een bakje patat met mayonaise is gemiddeld 550 calorieën. Een frikandel bijna 200 calorieën en een kroket 150 calorieën. Als klap op de vuurpijl een 'medium menu' bij de McDonald's van rond de 1000 calorieën! Tel dus maar uit je winst.

Van veel uitgaan kom je aan
Je kunt wel nagaan dat als je niet oplet tijdens zo'n avond je ongeveer een dubbele hoeveelheid energie binnen krijgt dan je normaal binnen zou moeten krijgen op een dag. Ga je dus wekelijks een avondje stappen met veel alcohol en snacks dan zul je de kilo's er langzaam aan zien komen en zul je dus zeker niet afvallen.


Wakker worden met een kater
Na de snack ga je heerlijk slapen. Als je de dag erna je ogen open doet, voel je direct dat het goed mis is. Het zweet breekt je uit, je hoofd barst bijna uit elkaar en je hebt ontzettende dorst! Had je nu maar niet zoveel gedronken. Vaak weet je niet wat je wilt eten als je een kater hebt. Soms heb je nog meer zin in vette dingen en soms eet je niets. Om de dag toch nog zo goed mogelijk en zonder vette hap door te komen kun je een aantal dingen doen.

Zo ga je gezond om met je kater
Blijf zo lang mogelijk in je bed liggen en probeer tussendoor veel water te drinken. Dit bevordert je stofwisseling en neemt je dorst een beetje weg. Als het echt niet gaat, neem dan een pijnstiller. Probeer als je gaat ontbijten vers fruit te nemen. Dit geeft je lichaam een oppepper. De rest van de dag kun je het beste licht voedsel nemen. Bijvoorbeeld crackers met een lichte smeerkaas, rijstwafels, bouillon, groenten en fruit.

Eet kleine porties, je maag is vaak van streek na alle alcohol van de avond ervoor. Zo geef je haar de tijd om weer even te wennen aan het voedsel en weer langzaam op gang te komen. Het belangrijkste is dat je niet gaat snacken want op die manier krijg je in het weekend zoveel binnen dat je eigenlijk de hele week weer streng moet lijnen om je extra's van het weekend er weer af te krijgen. Dat zou natuurlijk zonde zijn van al je moeite.

Een kater voorkomen
Om helemaal geen kater te krijgen kun je ook een aantal dingen anders doen. Zorg ervoor dat je voor het stappen een goede avond maaltijd eet. Dit hoeft geen vet eten te zijn. Een gezonde maaltijd is het beste. Drink tussen de drankjes door telkens een glas water. Je drinkt op die manier minder alcohol terwijl je je waterhuishouding op peil houdt. Doe rustig aan met je drankje, dan geniet je er meer van. Als iemand al een nieuw glas voor je neus zet terwijl je nog niet eens op de helft bent, geef je het nieuwe drankje aan iemand anders of zet je het oude weg. Drink in ieder geval niet snel je glas leeg omdat je je verplicht voelt om alweer aan de volgende te moeten beginnen.


Een verantwoord tussendoortje
Neem voordat je gaat stappen een verantwoord tussendoortje in plaats van een snack. Het is goed om een beetje een bodem te hebben. Drink voordat je gaat slapen een aantal glazen water. Water drinken is het enige waarvan echt bewezen is dat het helpt tegen een kater. Dit komt omdat grote hoeveelheden alcohol je waterhuishouding verstoren, hierdoor kan uitdroging plaatsvinden. Je helpt je lichaam er dus mee om op tijd water te drinken.

Geniet, maar drink (en eet) met mate
Het is niet erg om af en toe een avondje stevig te genieten van alcohol. Alleen als je elk weekend een dag in bed ligt omdat je een kater hebt, wordt het toch tijd dat je gaat beseffen dat het niet goed voor je is. Zet alle negatieve punten op een rijtje. Je wordt er dik van en ook voor je lever, je maag en de rest van je lichaam heeft het geen voordelen. Helemaal niet drinken is misschien ook wat saai.


De beste optie blijft dan toch geniet, maar drink met mate. Het klinkt misschien cliché, maar als je na een avondje flink stappen fris en fruitig wakker wordt omdat je niet teveel gedronken heb, ben je blij dat deze slogan ooit in het leven geroepen is!

Bron: www.sochicken.nl

Afvallen door minder te eten

Overgewicht is voor veel mensen een groot probleem. Afvallen is vaak een nog groter probleem. Er zijn honderden manieren om af te vallen, soms door gebruik van speciale preparaten of medicijnen, vaak ook door het volgen van soms erg vreemde dieeten. Een erg eenvoudige manier om af te vallen is: minder eten. Maar hoe moet dat?


Het truukje is dat je wel eet als je honger hebt, maar meteen stopt als je een voldaan gevoel hebt en voldoende energie om verder te kunnen. Eet niet meer, want de rest is onnodig en daar word je dik van. Kijk eens op de volgende "hongerschaal" waar verschillende niveaus van honger zijn gerangschikt op een schaal van 0 tot 10. Eet een lichte maaltijd als je op niveau 3 bent, of een snack (stukje fruit) als je op niveau 4 bent, maar stop meteen als je niveau 5 hebt bereikt. Probeer op deze manier te voorkomen dat je teveel eet en probeer op een optimaal gewicht uit te komen.

Bron: www.bijlmakers.com

dinsdag 12 januari 2010

Hoe krijg je een sixpack

Rol van genetica: Iedereen kan een wasbordje kweken, maar niet iedereen heeft dezelfde stofwisseling en de een maakt al meer vet aan dan de ander, maar iedereen kan het mits volharding.

Rol van cardio/voeding: Het is (uiteraard) onmogelijk vet weg te krijgen door je buikspieren te trainen. Laat dit vooreerst duidelijk zijn. Je mag je buik nog zo hard trainen als je wil, als er vet overligt, zie je er natuurlijk niks van.

Het vet op de buik is het moeilijkst weg te krijgen, je lichaam slaat vet eerst op op de buik en de billen (genetisch bepaald) en verbrandt het daar het laatst omdat het daar minst in de weg zit om het mee te dragen. Dus het vraagt wel volharding als je het vet wil wegkrijgen. Je moet dus wel degelijk vet verbranden, als ik dit doe, doe ik dit door te lopen en je moet uiteraard meer calorieën verbranden dan dat je inneemt. De eerste 20 minuten verbrand je de alcohol en suikers nog aanwezig in het lichaam. Daarna begint de eigenlijke vetverbranding (min of meer).

Er is geen manier om de vetverbranding op de buik meer te stimuleren dus volharding is het enige middel. Je mag jezelf ook niet gaan uithongeren, je moet je calorie-inname niet drastisch gaan verminderen! Want door al deze zogezegde dieetstrategieën verlies je enkel spieren en vocht. Die kilo's komen er dan later weer dubbel en dik bij.

Om je buik strak te krijgen en een wasbordje tevoorschijn te toveren is er een combinatie nodig van buikspieroefeningen, gezonde voeding en cardiotraining

Trainingsschema:
Lower Ab Crunch - 15 herhalingen
Lying Leg Raise - 15 herhalingen
Side Crunch - 15 herhalingen
Knee Ups - 15 herhalingen
Lying Crunch - 15 herhalingen
Back Hyperextension - 15 herhalingen


Actieve rust (twee tot drie minuten) waarin je deze "oefeningen" doet:
Basic Ab Stretch
Side Bends
Maag Vacuums

Herhaal de cyclus zonder extra rust.

Dit is echt een moordend schema, ik heb het zelf al geprobeerd. Ik heb het niet zelf uitgevonden daar ben ik uiteraard eerlijk in, ik heb het van deze URL:
http://www.bodyenfitshop.nl/Informatie/20-Het-4-weken-buikspierschema

Dit is wel een zeer lastig schema en in het begin is het wel aan te raden dat je mss 10 herhalingen neemt of maar 4 oefeningen eruit pikt, want het is echt lastig. Dus opbouwen, het gaat sneller dan je denkt.

Oefeningen zonder apparaten: De meeste bovenstaande oefeningen zijn er zonder apparaten.

Bron: www.bstrong.net/

Sixpack zonder trainen

LONDEN - Goed nieuws voor mannen die al jaren van een sixpack dromen, maar geen zin hebben om zich in het zweet te trainen. De 'Gutlift', een nieuwe cosmetische ingreep, belooft een wasbord in tien behandelingen.


Sixpack zonder trainen
De procedure is pijnloos en de 10 behandelingen leveren hetzelfde resultaat als een half jaar intensief sporten en buikspieroefeningen doen.


Probleemzones
Tijdens de behandeling worden verschillende pads op de probleemzones aangebracht. Deze worden verbonden met een speciale machine, die in de medische wereld worden gebruikt om spieren steviger te maken bij revalidatie. Ook wordt de bloedcirculatie en het lymfevatenstelsel gestimuleerd.

Vanaf de eerste behandeling zou er resultaat te zien zijn. De machine kan ook andere probleemzones aanpakken. De behandeling kost ongeveer 330 euro voor 10 sessies.

De behandeling is te ondergaan bij de Londense beautysalon Karine Jackson Hair & Beauty. Of de behandeling binnenkort ook in Nederland op de markt komt, is niet bekend.


De procedure is pijnloos en de 10 behandelingen leveren hetzelfde resultaat als een half jaar intensief sporten en buikspieroefeningen doen.

Probleemzones
Tijdens de behandeling worden verschillende pads op de probleemzones aangebracht. Deze worden verbonden met een speciale machine, die in de medische wereld worden gebruikt om spieren steviger te maken bij revalidatie. Ook wordt de bloedcirculatie en het lymfevatenstelsel gestimuleerd.

Vanaf de eerste behandeling zou er resultaat te zien zijn. De machine kan ook andere probleemzones aanpakken. De behandeling kost ongeveer 330 euro voor 10 sessies.

De behandeling is te ondergaan bij de Londense beautysalon Karine Jackson Hair & Beauty. Of de behandeling binnenkort ook in Nederland op de markt komt, is niet bekend.

Bron: www.gezondheidsnet.nl

Sixpack krijgen tips

Het realiseren van een sixpack lijkt heel moeilijk maar is het zeker niet! Voor een professionele sporter is het realiseren van een sixpack een eitje, voor een doorsnee amateur kan dat nog wel eens een doorn in het oog zijn!

Lees goed de onderstaande tips en gebruik ze:

Tip 1 – Verminder het vet rond je buik!

Je sixpack zal je alleen zien, zodra je buikvet weg is! Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je een vetpercentage van 10% hebt, alleen dan zal je de buikspieren goed zien.

Hoe verminder ik dan het buikvet?

Als je een bepaalde oefening uitvoerd zal het vet rond de spiergroep die je traint verminderen. Zodra je dus buikspieren gaat trainen, zal het buikvet verminderen. Je moet het niet zien als ”ik train mijn buik met buikspieroefeningen dan verbrand ik plaatselijk vet bij mijn buik” nee plaatselijk vet verbranden kan niet. Als je een spiergroep traint zal het vet rond de spiergroep en gedeeltelijk verminderen.

Door anderhalf uur nadat je gegeten hebt je buik te trainen, zal het vetverbrandingsproces vele male sneller gaan. Dat betekent dat je dan sneller vet zult verbranden omdat je lichaam niet veel voeding meer hoeft te verteren. Ideaal dus voor het verminderen van je buikvet(Zelf vind ik het ook lekkerder trainen als je niet veel voedsel meer in je buik hebt)

Tip 2 – Train nooit meteen buikspieren nadat je gegeten hebt!

Klinkt heel logisch, maar vaak hoor ik van mensen dat ze vaak buikspieren trainen nadat ze gegeten hebben. Zoals je net de bovenstaande tip hebt gelezen heeft het geen nut om je buikspieren te trainen nadat je een maaltijd achter de kiezen hebt genomen, omdat je dan bijna geen vet zult verbranden. Bovendien train je je buikspieren ook niet lekker met een volle maag.

Tip 3 – Drink water, in plaats van frisdranken!

In frisdranken zoals cola, fanta, 7up enzovoorts zitten heel veel suikers. Suikers maken je dik en een teveel zorgen voor een slechte bloedcirculatie. Zodra jij water neemt in plaats van frisdranken zal je bloedcirculatie beter worden, dat betekend dat je lichaamsvet sneller verbrand word.

Je doet er goed aan om elke dag minimaal anderhalve liter water te nemen!

Tip 4 – Train je buikspieren 3 keer in de week niet meer en niet minder!

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het helemaal niet nodig is om je buikspieren elke dag te trainen. Als jij 3 keer in de week je buikspieren goed traint en genoeg rust geeft zal je keiharde buikspieren ontwikkelen, mits je de buikspier oefening goed uitvoerd!

Zorg er wel voor dat je je buikspieren 3 keer in de week traint! Het trainen van je buik moet een normaal iets worden. Anders zal het heel erg lang duren voordat je een sixpack hebt!


Bron: www.sixpackbuikspierentrainen.nl

Sixpack Trainen

Het mooie weer is er alweer een paar weken, dus de hoogste tijd om het lichaam nog even bij te trainen. Het mooiste op strand is natuurlijk een strak getraind buikje. In dit artikel bespreken we een aantal oefeningen om binnen een paar weken buikspieren te trainen. Ook hebben we een voorbeeld trainingsschema toegevoegd.
Soorten buikspieren


Wanneer we de buikspieren willen trainen, moeten we ons richten op drie "soorten" buikspieren. Het menselijk lichaam kent naast de "Rectus Abdominis"-spieren, ook de "Obliques". De rectus abdominis staan bekend als de echte buikspieren.De obliques (afbeelding 1) zijn de zijkanten van je buik. Wanneer je een mooi strak buikje wilt krijgen, moet je deze ook meetrainen.

De rectus abdominis verdelen we in twee stukken: onder en boven. Dit komt omdat er specifieke oefeningen voor beide stukken zijn. Eerst gaan we kijken naar de specifieke oefeningen voor de zijkanten (1), onderkant (2) en de bovenkant (3). Daarna bespreken we een paar algemene oefeningen.

Oefeningen voor de bovenbuikspieren
De meest bekende oefening voor de buikspieren is de zogenaamde sit-up. In dit artikel heb ik deze weggelaten omdat deze oefening teveel belastig op je rug geeft. Daarom heb ik voor de crunch gekozen voor de bovenbuikspieren.

Ga op je rug op de grond liggen (met eventueel een matje onder je) met je knieën gebogen. Zorg dat je boven en onderbenen een hoek van 45 graden met elkaar maken. Je voeten moeten ongeveer op schouderbreedte van elkaar staan.
Steek je vingers in elkaar en plaats deze achter je hoofd. Dit is de beginpositie.
Kom nu langzaam een klein stukje omhoog, maar zorg dat je met je handen niet aan je hoofd trekt (deze moeten slechts ondersteuning bieden). Het is niet de bedoeling dat je met je hele rug van de grond komt, maar maximaal tien centimeter. Dit is de eindpositie.
Hou op deze positie ongeveer twee seconden vast en zak langzaam weer naar terug beneden. Wacht weer twee seconden en herhaal deze stappen ongeveer 12 keer.


Doe een paar sets van maximaal 12 herhalingen. Hoeveel sets je moet trainen, bespreken we aan het eind van het artikel, omdat je het met andere oefeningen moet combineren. Om de oefening zwaarder te maken kun je gewichtsschijven op je borst leggen. Ook kun je in plaats van op de grond, op een trainingsbank onder een hoek gaan liggen.

Oefeningen voor de onderbuikspieren
De onderkanten train je het best met de reverse crunch. De omgekeerde crunch dus.

Ga op je rug op de grond liggen (of met een matje onder je). Til je benen recht omhoog, zodat ze een hoek van 90 graden met je lichaam maken. Dit is de begin positie.
Probeer nu je billen van de grond te tillen, zodat je benen richting je hoofd bewegen. Je onderrug komt hierbij van de grond. Zorg ervoor dat je benen recht blijven en dat de rest van je lichaam niet beweegt. Dit is de eindpositie.
Herhaal deze stappen maximaal 15 keer.
Er zijn speciale gewichten te koop die je aan je benen kunt binden om de oefening zwaarder te maken. Ook kun je deze oefening weer op een trainingsbank onder een hoek doen. Je kunt de oefening ook lichter maken door je benen niet helemaal te strekken, maar slechts je knieën naar boven te laten wijzen (zie onderstaande afbeelding).


Oefeningen voor de zijkanten (obliques)
De zijkanten train je het best met de twisted crunch. De naam zegt het al: het is een crunch die je uitvoert met een draai. In plaats van naar voren toe te bewegen, probeer je nu de ene keer naar je linkerbeen toe te draaien met je rechterelleboog en de andere keer naar je rechterbeen met je linkerelleboog. Doe naar beide kanten ongeveer tien herhalingen.

Hoeveel moet ik trainen?
Je moet in totaal ongeveer acht sets maken van deze oefeningen. Probeer alles af te wisselen. Je begint met de gewone crunch, daarna de twisted crunch en vervolgend de reverse crunch. Hou tussen de sets maximaal 45 seconden rust.

Probeer vier tot vijf keer per week deze oefeningen te doen. Wanneer je resultaat hebt valt niet precies te zeggen. Dat verschilt per persoon. Wanneer je een vetpercentage boven de 12% hebt, zul je in ieder geval nooit buikspieren zien. Daarom zul je naast buikspieren trainen ook aan cardiotraining moeten doen in dat geval.

Probeer ook meer eiwitten te gaan eten en vervang vette maaltijden door koolhydraatrijke maaltijden (met name langzame koolhydraten ).

Je kunt de oefeningen ook combineren door bij de crunch en twisted crunch, je je knieën naar je bovenlichaam toe te trekken. Er zijn nog veel meer variaties te bedenken, maar deze bespreken we in latere artikelen.

Bron: www.lekker-in-je-vel.nl/

Gezond Gewicht Krijgen

Eten & Bewegen is de site voor voor hulp en tips over afvallen en gezond gewicht. Het bewust bezig zijn met eten en bewegen staat hierbij centraal. Een actieve lifestyle krijgen is erg belangrijk als je wilt afvallen of op een gezond gewicht wilt blijven. Op de site staan verschillende workouts, informatie en handige tips over afvallen of op gezond gewicht blijven.


Dagelijkse energie verbruik en gezond gewicht
Energie heb je in het dagelijksleven nodig voor onder andere ademhalen, de bloedsomloop opgang houden, voor het verteren van je eten, op temperatuur te blijven en om te bewegen. Dit allen te samen is je metabolisme of wordt ook wel stofwisseling genoemd. Hoeveel energie je verbruikt is per persoon verschillend. Het hangt af van je leeftijd, of je wel of niet veel beweegt en of je een man of vrouw bent. Overgewicht onstaat door het langdurig meer energie opnemen dan dat je verbruikt. Het te veel aan energie wordt dan in het lichaam opgeslagen als vet.


Met de informatie en tips op de website van gewicht -verliezen.nl gaat afvallen en op een gezond gewicht blijven zeker lukken. Ga de strijd met overgewicht aan en onthoud dat de volhouder altijd wint bij het afvallen!

Bron: www.gewicht-verliezen.nl

maandag 11 januari 2010

Het BIAmed programma

BIAmed Is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten. Het concept kent vier pijlers die succes en veiligheid garanderen:


in de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt. U verliest vet en behoudt spierweefsel;

in de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;

meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v. de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.

Onder de naam BIAmed heeft een grote groep artsen, diëtisten en voedingsdeskundigen in Nederland zich verenigd. Zij hebben de kennis in huis om mensen met overgewicht op professionele wijze te begeleiden en de balans tussen energie-inname en energieverbruik te herstellen. De enige manier om in balans te komen en te blijven is een ander voedingspatroon. Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.


Het BIAmed programma kent twee fasen die in elkaar overgaan:

1. De fase van gewichtsreductie

Gedurende deze periode vervangt u in principe twee maaltijden per dag door een maaltijdvervanger. Samen met één gewone maaltijd per dag leidt dit tot een reductie van energie inname tot ongeveer 1000 kcal per dag en een gewichtsverlies van gemiddeld 1 kilo vet per week.

In een later stadium gaat u over op één maaltijdvervanger per dag en twee gewone maaltijden. Het dagpatroon gaat dan al weer meer naar het normale voedingspatroon toe. Het gewichtverlies gaat nog wel door, maar halveert ten opzichte van de intensieve periode.



2. De fase van stabilisatie

U eet weer driemaal daags een gewone maaltijd en gebruikt dus geen maaltijdvervanger meer. Aan de hand van de BIAmeting kan vastgesteld worden hoeveel kilocalorieën, koolhydraten, eiwitten en vet u per dag in moet/kan nemen om op gewicht te blijven. Het is daarbij aan te raden dat u nog regelmatig op controle komt (bijv. eenmaal per twee maanden).

Meer dan eten alleen
Uiteraard gaat het binnen het programma om meer dan maaltijden en maaltijdvervangers. De volgende thema's worden door de BIAmed adviseur besproken: de lichaamssamenstelling in relatie tot het voedingspatroon, het waarnemen van het eigen eetgedrag, het aanleren van een gezond voedingspatroon, het zoeken naar wegen om dit voedingspatroon in het dagelijks leven te integreren, de eigen verantwoordelijkheid in deze.

Bron: www.mijnacupuncturist.nl

Afvallen met Biamed

Het Biamed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diëtisten in samenhang met speciaal ontwikkelde maaltijdvervangers.

Het Biamed concept kent vier pijlers:

- in de beginfase gewicht verliezen door toepassing van een maaltijdvervanger die tijdelijk één of twee maaltijden per dag vervangt.
U verliest vet en behoudt spierweefsel;

- in de vervolgfase het gewicht in balans houden door een gezond, uitgebalanceerd voedingspatroon. U leert weer gezond te eten;
meting van de lichaamssamenstelling eenmaal per twee weken m.b.v.

- de BIAmeting. Deze maakt aanschouwelijk of u het programma op de juiste wijze volgt;

- deskundige begeleiding door een arts, diëtist of voedingskundige.
Met behulp van de BIA-meting is eenvoudig te berekenen hoeveel energie een lichaam per dag nodig heeft. De berekening wordt gemaakt op basis van de actieve spiermassa.


Bron: www.tipsbijafvallen.nl

Hoe werkt het Brooddieet

De methode van het brooddieet bestaat uit
om de dag uitsluitend volkorenbrood en
daarbij drink je water, thee of koffie zonder melk en suiker, terwijl je op andere dagen
mag eten en drinken wat je wilt.

Wel moet je die dagen goed en gevarieerd eten, met af en toe een tussendoortje.

Het boorddieet neemt 1 week in beslag en u kunt ongeveer 2 kilo afslanken.

Hierdoor zou de alvleesklier getraind worden geen overtollige insuline aan te maken.

Veel mensen denken dat brood een dikmaker is. Dit is onjuist. Overgewicht en afslanken worden door de eigenschappen van Brood juist voorkomen. Brood is vetarm en bevat veel vezels en voedingsstoffen.

Wie wil afvallen, is zich bewust van wat hij of
zij eet. Daardoor krijgt iemand over het algemeen minder calorie�n binnen dan normaal, en valt dus af. Dat geldt in principe voor elk dieet. Dat hoeft niet per se een beperking van de koolhydraten in de voeding
te zijn.

In 1984 werd door dr. C.M. de Vos (arts) het broodwisseldieet geintroduceerd.


Bij dit dieet wordt de ene dag uitsluitend volkorenbrood gegeten. Daarbij mogen alleen calorie-arme dranken als koffie en thee
(zonder melk en suiker), bouillon en mineraalwater worden gedronken. De andere dag mag normaal worden gegeten, want het
is een wissel dieet. Natuurlijk moet er wel gelet worden op de vette, calorierijke producten en tussendoortjes.

In totaal volgden bijna 2 miljoen Nederlanders het broodwisseldieet met succes

Bron: dieetwijzer.nl

Brooddieet

Wat is het brood-dieet?
In de jaren tachtig was het brood-dieet een revolutionair dieet. Meer dan twee miljoen mensen gebruikten het brood-dieet om af te vallen. Het brood-dieet was jarenlang enorm populair, tot het een beetje in de vergetelheid raakte. Onder de naam 'broodwisseldieet' heeft het Voedingscentrum Brood het dieet nu opnieuw gelanceerd.

Het brood-dieet werd in 1984 geintroduceerd door de Nederlandse arts dr. C.M. de Vos. Het dieet is een wisseldieet. De basis van het brood-dieet is dat je om de dag alleen brood eet met hierbij water, koffie of thee. Op de andere dagen mag je normaal eten. Zelfs een tussendoortje is dan toegestaan. Het idee is dat op deze manier de alvleesklier wordt getraind. Er wordt geen overtollige insuline meer aangemaakt.
Wit is ook gezond
Het brood-dieet werkt het beste wanneer je 'donker' brood zoals volkorenbrood of meergranenbrood eet. Maar het is sinds de invoering van moutmeel allang niet meer zo dat witbrood ongezonder is dan bruin brood. Wit brood bevat dezelfde voedingsstoffen. Ook witbrood bevat vezels, vitaminen en mineralen. In bruin brood zit alleen wat meer.

Veel voordelen
Het brood-dieet kent veel voordelen. Het is eenvoudig, het is gemakkelijk vol te houden en het werkt erg goed. Zeker wanneer je naast het brood-dieet besluit om meer te bewegen dan je normaal deed, kun je wel twee kilo per week kwijtraken. Bovendien is het brood-dieet goedkoop.

Groente en fruit
Om succesvol af te vallen is het vanzelfsprekend wel nodig dat je op de dagen dat je geen brood eet, voldoende gezonde voeding binnen krijgt. Let er vooral op dat je voldoende groente en fruit eet. Sla geen maaltijden over.


Voldoende voedingsstoffen
Een tijd lang is gedacht dat je met het brood-dieet onvoldoende stoffen binnenkreeg, maar TNO heeft het onderzocht en dat blijkt niet het geval te zijn. Wel wordt aangeraden om het brood-dieet niet langer dan zes weken achter elkaar te doen.

Bron: www.brood-dieet.nl

Afvallen onder hypnose

De laatste jaren duikt het fenomeen gewichtsbeheersing met behulp van hypnose steeds meer op. Er zijn vast verschillende methodes, maar de methode die ik zelf ervaren heb, was heel aangenaam. Ik moet er niet aan denken om echt te “lijnen”; vind het vreselijk als ik dingen niet “mag” eten.

Het vreemde en prettige is, dat je met deze methode moeiteloos voor de gezonde etenswaren kiest en met het grootste gemak alle verleidingen kunt weerstaan... het doet je niets meer!

Het is ook helemaal niet eng... Veel mensen krijgen bij het horen van het woord "hypnose" een onaangenaam gevoel en associëren het met criminele praktijken en gedwongen worden om rare dingen te doen. Wees gerust: het is niet zo! De methode die ik gevolgd heb, houdt het midden tussen een lichte hypnose en een geleide meditatie. Je wordt helemaal begeleid en in een aantal stappen naar je "onderbewuste" gebracht, waar je van een afstand naar jezelf en je leven - en je verkeerde eet- en leefpatronen - kunt kijken. Heel confronterend, maar ook heel verhelderend!

Met deze afslankmethode heb je minimaal vier behandelingen nodig; wil je meer dan 15 kilo kwijt, dan komt daar zeker nog 1 sessie extra bij. Het afvallen gaat heel geleidelijk en dat voorkomt het jojo-effect ; je leert je verkeerde eet- en leefpatronen af door nieuwe aan te leren. Op die manier kun je gemiddeld 1 kilo per week afvallen.


Ik ben in anderhalf jaar 19 kilo afgevallen, dat is nu vijf jaar geleden. Van maat 46 naar maat 38... En ik blijf op gewicht, met mijn nieuwe eetpatroon. Ik wil niet anders meer... voor mij geen suiker, gebak, vette snacks meer. Er zijn zooooveeeeel gezonde en lekkere alternatieven!

Ik kan deze methode van harte aanbevelen!

Artikel door: Marga van Leeuwen, Middelburg

Bron: www.lekker-in-je-vel.nl

Afvallen onder begeleiding

BILTHOVEN - Onder begeleiding kan overgewicht effectief bestreden worden tegen lage kosten. Dat beweert het RIVM na vergelijking van kosten en effecten van 80 vormen van leeftijdbegeleiding binnen de gezondheidszorg.


De door het RIVM onderzochte vormen van begeleiding zijn gericht op zowel het voedings- als beweeggedrag. De 80 vormen zijn geselecteerd uit de internationale literatuur maar volgens het RIVM alle toepasbaar in Nederland. De patiënten die een specifiek caloriearm dieet kregen voorgeschreven in combinatie met gedragstherapie, raakten gemiddeld meer gewicht kwijt dan mensen die andere begeleidingstrajecten volgden.

Bron: www.evmi.nl

Afvallen met begeleiding

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op een gezonde manier met professionele begeleiding af te vallen. Dit kan door persoonlijke hulp (doorverwijzing van een huisarts naar bijvoorbeeld een dietist) of via digitale hulp. De laatste vorm is met name in de Verenigde Staten erg populair en in in Nederland in opkomst. Een deelnemer krijgt persoonlijke begeleiding via internet en kan via een forum gemakkelijk in contact komen met andere afvallers. Vaak bevat de site een grote database aan gezonde calorie-arme gerechten. Een bekende aanbieder van professionele begeleiding bij afvallen is Weight Watchers. Op hun site vind je hier meer informatie over.


Uiteindelijk draait alles om discipline en doorzettingsvermogen. Een goede begeleiding is een belangrijke eerste stap. Echter al wil je op lange termijn een gezond gewicht hebben dan zal je structureel (dus voor altijd) je eetpatroon moeten veranderen en ook op je hoeveelheid beweging moeten letten.


Bron: www.healthylives.nl

Wat is Bodypump

BodyPUMP™ is een trainingsprogramma in groepsverband waarbij met behulp van een barbell (een stang met gewichten) diverse oefeningen worden uitgevoerd op muziek. Deze oefeningen hebben als kenmerk dat er veel herhalingen worden gemaakt met relatief weinig gewicht. Het gewicht kan door elke deelnemer zelf worden ingesteld en kan variëren van anderhalf tot twintig kilo. Met name hierdoor is bodyPUMP™ toegankelijk voor een groot publiek.


Veel deelnemers aan aerobic- en fitnessprogramma’s noemen als beweegredenen afvallen en figuurverbeteren. Dit zijn twee motieven die nauw op elkaar aansluiten. BodyPUMP™ sluit naadloos aan bij dergelijke argumenten om uzelf in het zweet te werken. Om dit te verduidelijken eerst in vogelvlucht enkele opmerkingen over methoden om af te vallen.

Bij afvallen en figuurverbeteren draait het vooral om het terugdringen van het percentage lichaamsvet. Om dit te bereiken moet de energiebalans (energieopname - energieverbruik) worden beïnvloed. Dit kan grofweg op twee manieren. Allereerst door een beperking van de energieopname. Ten tweede door verhoging van het energieverbruik. De combinatie van beiden is het meest effectief.


In het verleden werd het accent bij afvallen vooral gelegd op het verlagen van de calorie-inname (dieet).
Al snel bleek dat een dieet alleen niet succesvol was, met name niet op de lange termijn. Naast het volgen van een dieet werd daarom extra lichamelijke activiteit geadviseerd, teneinde naast een beperking van de energieopname het energieverbruik te verhogen. In dit kader worden vooral duuractiviteiten aanbevolen: lopen, roeien, fietsen, steppen, enzovoort. Deze activiteiten zorgen in relatieve zin voor een hoog verbruik van lichaamsvet, mits een middelmatige intensiteit, lange duur (minimaal tien tot twintig minuten) en een regelmatige frequentie (twee à drie keer per week) worden aangehouden.
Recentelijk zijn opvattingen om het energieverbruik te verhogen enigszins veranderd. Het totale energieverbruik wordt namelijk voor zo’n zestig tot zeventig procent bepaald door de ruststofwisseling. Dit betreft de energie die noodzakelijk is voor de normale lichaamsfuncties, bijvoorbeeld tijdens het slapen en in rust. Slechts zo’n twintig procent van de totale energiebehoefte wordt gebruikt voor lichamelijke inspanningen tijdens werken of sporten.

Een verhoging van de ruststofwisseling is enerzijds erfelijk bepaald, anderzijds door training beïnvloedbaar. Met name de spiermassa is hierbij van belang.
De stofwisseling in spiermassa is vele malen hoger dan bijvoorbeeld in vetmassa.
Door de spiermassa te activeren kan de ruststofwisseling worden verhoogd, waardoor meer energie wordt verbruikt ten gunste van het afvallen.

Bij BodyPUMP™ neemt krachttraining een cruciale plaats in. Er worden vele krachtoefeningen uitgevoerd in het bijzonder voor grote spiergroepen (onder andere been- en rugspieren). Dit leidt tot activering van spiermassa met als gevolg een verhoging van de ruststofwisseling. Dit aspect van afvallen zorgt voor succes op lange termijn.

De angst dat het krachtelement bij BodyPUMP™ leidt tot uitzonderlijke spiergroei is op zich ongegrond.
Wel is het mogelijk dat enige spiergroei wordt veroorzaakt, echter zonder dat dit ongewenste, uiterlijk waarneembare veranderingen van het lichaam met zich meebrengt. Uitzonderlijke spiergroei kan alleen worden bereikt met een speciaal programma, een hoge trainingsfrequentie en voldoende aanleg voor spiergroei.


Kort samengevat: afvallen wordt bereikt zowel door een beperking van de energieopname als een verhoging van het energieverbruik. Meer energie verbruiken doet u door duur- en krachtoefeningen uit te voeren. De vele krachtoefeningen bij BodyPUMP™ zorgen voor activering van spiermassa waardoor de ruststofwisseling gunstig wordt beïnvloed. Dit leidt tot afvallen op de lange termijn.
Wilt u afvallen en uw figuur verbeteren, dan is BodyPUMP™ dus een uitermate geschikt programma. Daarnaast is het gewoon leuk om te doen. Ook niet onbelangrijk, omdat de behaalde resultaten reeds na enkele weken verdwijnen als sneeuw voor de zon, indien het programma wordt gestaakt. De ervaring leert echter dat mannen en vrouwen die eenmaal met BodyPUMP™ begonnen zijn, nooit meer willen stoppen.

Bron: www.dekorte.nl

Afvallen met Bodypump

Als je snel wil afvallen, is bodypump misschien de ideale sport voor jou. Deze workout is een krachttraining op muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de wereld van de bodybuilding.

Snel in vorm met bodypump
Als je snel wil afvallen, is bodypump misschien de ideale sport voor jou. Deze workout is een krachttraining op muziek waarbij gebruik wordt gemaakt van technieken uit de wereld van de bodybuilding.

Bodypump is een vorm van aerobics waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining. Daarbij zet je vetten om in spieren, versterken je spieren en raak je je overtollige kilo’s kwijt.

De roots van deze workout liggen in Nieuw-Zeeland. Philip Mills, zoon van Les Mills die bekend is om zijn fitnessprogramma’s, ontwikkelde een nieuw soort aerobics en halters. Bodypump sloeg aan in Nieuw-Zeeland en al gauw bleek de workout ook internationaal een succes te zijn.

Programma
Een sessie bodypump bestaat uit een vast programma van zestig minuten. Doordat je dus altijd dezelfde oefeningen herhaalt, worden alle spiergroepen even vaak getraind.

Na de warming-up komen in acht stappen alle grote en kleine spieren aan de beurt. Van billen tot schouders, van de borst- tot de bovenbeenspieren: bij bodypump wordt geen enkele spier overgeslagen.

Om het leuk te houden wordt er gesport op motiverende muziek. Elk onderdeel van de training gaat gepaard met een eigen liedje. Deze combinatie blijft drie maanden lang onveranderd. Dat lijkt saai, maar volgens de instructeurs is het dat allerminst. Doordat je de liedjes kent, ga je goed trainen.


Laagdrempelig
Bodypump is een toegankelijke sport. Iedereen boven de twaalf jaar kan meedoen, want de nadruk ligt op de individuele vooruitgang die iemand maakt. Als je niet goed overweg kan met een gewicht van 7,5 kilo, dan neem je er gewoon één van vijf kilo.

Doordat bodypump zo op het individu is afgestemd, kunnen zelfs zwangere vrouwen aan bodypump doen.
Een specifieke uitrusting is niet nodig, al kan het wel praktisch zijn op sportkleding van stretchstof te dragen. Dan kan je instructeur beter zien of je de juiste houdingen aanneemt.

Bodypump is een vorm van aerobics waarbij je op muziek alle spieren onder handen neemt met behulp van gewichten en halters. De nadruk ligt op krachttraining. Daarbij zet je vetten om in spieren, versterken je spieren en raak je je overtollige kilo’s kwijt.

De roots van deze workout liggen in Nieuw-Zeeland. Philip Mills, zoon van Les Mills die bekend is om zijn fitnessprogramma’s, ontwikkelde een nieuw soort aerobics en halters. Bodypump sloeg aan in Nieuw-Zeeland en al gauw bleek de workout ook internationaal een succes te zijn.

Programma
Een sessie bodypump bestaat uit een vast programma van zestig minuten. Doordat je dus altijd dezelfde oefeningen herhaalt, worden alle spiergroepen even vaak getraind.

Na de warming-up komen in acht stappen alle grote en kleine spieren aan de beurt. Van billen tot schouders, van de borst- tot de bovenbeenspieren: bij bodypump wordt geen enkele spier overgeslagen.


Om het leuk te houden wordt er gesport op motiverende muziek. Elk onderdeel van de training gaat gepaard met een eigen liedje. Deze combinatie blijft drie maanden lang onveranderd. Dat lijkt saai, maar volgens de instructeurs is het dat allerminst. Doordat je de liedjes kent, ga je goed trainen.

Laagdrempelig
Bodypump is een toegankelijke sport. Iedereen boven de twaalf jaar kan meedoen, want de nadruk ligt op de individuele vooruitgang die iemand maakt. Als je niet goed overweg kan met een gewicht van 7,5 kilo, dan neem je er gewoon één van vijf kilo.

Doordat bodypump zo op het individu is afgestemd, kunnen zelfs zwangere vrouwen aan bodypump doen.
Een specifieke uitrusting is niet nodig, al kan het wel praktisch zijn op sportkleding van stretchstof te dragen. Dan kan je instructeur beter zien of je de juiste houdingen aanneemt.

Bron: http://gezondheidsnet.rnews.be

Bodypump

BODYPUMP is de originele barbell-les met spierversterkende oefeningen voor je hele lichaam. Tijdens deze 60 minuten durende workout worden alle spiergroepen aangepakt met een selectie van technieken uit de krachtzaal, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtskeus leveren de resultaten op waar jij naar streeft - en snel!


Bron: www.lesmills.com

Lijnen en Afvallen

Lijnen en afvallen is op papier erg makkelijk. Je eet minder calorieën dan je verbruikt en je verliest gewicht. In de praktijk is het helaas niet zo makkelijk. Want hoeveel diëten heb jij al geprobeerd om blijvend te kunnen afvallen?


Het grote probleem met lijnen is de snelheid waarmee iedereen wil afvallen. Kilo’s die in heel veel jaren zijn opgebouwd wil je zo snel mogelijk kwijt. Dus wat doe je? Je gaat op een dieet waarbij je weinig calorieën eet, waardoor je erg honger hebt en waar jij je niet lekker bij voelt. Tenslotte hoort dat er allemaal bij als je wilt afvallen.


Maar dat is helemaal niet waar! De reden waarom je na een langere periode (meestal 1 of 2 jaar) weer even zwaar of meestal zwaarder bent dan voor je begon met lijnen, komt juist doordat je te snel wilt afvallen. Heel veel diëten laten je maar 1000 calorieën of zelfs nog minder eten. Maar dit is veel te weinig. Zodra je stopt met het dieet gaat je lichaam de vetreserves weer aanvullen die het kwijtgeraakt is tijdens het lijnen. Daarom werkt een dieet met 1000 calorieën niet.

Het beste dieet is daarom een dieet waarbij je niet meer dan 100 tot 150 calorieën per dag minder eet dan je verbruikt. Eigenlijk kun je het amper een dieet noemen want het staat gelijk aan ongeveer 2 koekjes. Je zult zien dat je bij ongeveer 1800 calorieën per dag kunt afvallen, je goed voelt en bovendien niet merkt dat je aan het lijnen bent.

Er is alleen één groot nadeel: het duurt lang. Maar na alle mislukte pogingen om te lijnen, en waarbij je steeds weer zwaarder wordt na het dieet dan je überhaupt voor het dieet was, is het dan nog steeds niet de moeite waard om het te proberen? Alleen maar omdat jij denkt dat afvallen snel hoort te gaan? Wees realistisch en besef dat snel afvallen & blijvend afvallen niet samengaan.


Lijnen & afvallen tips
Een paar simpele tips die altijd helpen om blijvend gewicht te verliezen. Ze zijn vooral bedoeld voor een vol gevoel en voldoende energie.

Eet altijd een ontbijt

Drink minimaal 2 liter water per dag

Eet een calorie arme soep voor elke grote maaltijd

Eet mager (kip/kalkoen) vlees voor de eiwitten

Een jaar op een dieet waarbij je gemiddeld 100 tot 150 calorieën minder eet dan je nodig hebt staat ongeveer gelijk aan 5 tot 7,5 kilo afvallen. Het lijkt weinig, maar je bent ze wel voorgoed kwijt.

Bron: www.afvallen-weblog.nl