maandag 7 december 2009

Snel afslanken

Veel mensen willen snel afslanken, liefst zo snel mogelijk.

Maar wat ze vergeten, is dat het verloren gewicht op die manier nooit van lichaamsvet komt, maar wel van vocht en spiermassa.

Want door het volgen van een crashdieet van enkele weken, zal je metabolisme vertragen. Zelfs zo erg dat je op de duur amper nog iets eet, maar toch niet afslankt.

Lichaamsvet dat misschien al jaren aanwezig is, kan je onmogelijk kwijtspelen door enkele weken een dieet te volgen.

Snel afslanken is dan ook een fabeltje. Je kan wel op redelijke termijn afslanken, maar dit doe je door gezond te eten, regelmatig te bewegen en je metabolisme verder te verhogen.

De meeste mensen willen snel vermageren maar ze vergeten hierbij hun gezondheid.

Diëten is schadelijk voor je lichaam. Je krijgt immers onvoldoende voedingsstoffen (zoals vitaminen en mineralen, bouwstoffen voor je lichaam) binnen. Er bestaan nog enkele fabeltjes over snel afslanken…

Maaltijden overslaan

Dit is waarschijnlijk de ERGSTE fout die je kan maken! Sla nooit een maaltijd over als je wil afslanken. Je lichaam heeft energie nodig om je hart te laten kloppen, je ademhaling te verzorgen, je spieren te laten werken, voeding te verteren, enz…


Als jij dan beslist om je lichaam geen energie te geven, gaat het spieren afbreken om als energie te gebruiken. Resultaat: hoe minder spiermassa, hoe lager je metabolisme, hoe moeilijker het is om te vermageren.

Hevig sporten om te vermageren

Afslanken heeft weinig tot niets met sporten te maken, wel met gezond eten en regelmatig (milde) beweging zoals wandelen, fietsen, enz…

“Een dieet zorgt voor minder lichaamsvet”

Fout, fout, fout!

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die regelmatig op dieet gaan, uiteindelijk een hoger vetpercentage hebben. Dit komt omdat diëten je metabolisme verstoort, schade aan je lichaam toebrengt en je uiteindelijk enkel maar dikker maakt.

Door je metabolisme te verstoren, zal je steeds minder en minder kunnen eten. Tot je uiteindelijk amper nog eet en toch niet vermagert.


De oplossing is om je eetpatroon en levenswijze aan te passen en zo je metabolisme te verhogen. Enkel en alleen op die manier kan je blijvend en veilig afslanken.

Denk eraan: snel afslanken bestaat niet. Je kan wel binnen redelijke termijn veilig en blijvend lichaamsvet verbranden.

1 opmerking: