zondag 20 december 2009

Slanke buik | Tips

Neem de trap in plaats van de lift: door je billen aan te spannen krijg je direct ook een andere houding en ter bescherming van je rug kun je ook meteen je buikspieren aanspannen. Twee vliegen in 1 klap!


Beweeg verder zoveel mogelijk: wandel, fiets, jog en doe regelmatig aan spierverstevingslessen. Beweging is niet alleen goed voor een strak lichaam maar bevordert tevens je spijsvertering: vetten worden minder snel opgeslagen en dus krijg je minder vetrolletjes op ongewenste plaatsen.

Drink dagelijks voldoende gezuiverd water: ongeveer 1 ½ - 2 liter. Tip: zet een flesje water op je bureau dan vergeet je niet te drinken.
Beperk snoep, koek, gebak: suikers en vetten dus. Teveel hiervan wordt opgeslagen als vet in je lichaam en op welke plek gaat dat het eerst zitten? Juist op je buikje.

Eet voldoende groenten en fruit en volkorenproducten. In groenten en fruiten komen veel anti-oxidanten voor welke vrije radicalen (afvalstoffen) in je lichaam onschadelijk maken en in combinatie met voldoende voedingsvezels in de voeding wordt bovendien de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam bevordert.

Smeer je lichaam en buik dagelijks in met verstevigende bodylotion of crème tegen cellulite. Het houdt je huid in een goede conditie en tevens worden afvalstoffen beter afgevoerd door regelmatige massage.

De belangrijkste in het rijtje zijn misschien nog wel je dagelijkse buikspieroefeningen voordat je de deur uit gaat of voordat je gaat slapen. Maar let op: alleen door buikspieroefeningen wordt je buikje niet strak, hierbij horen ook bovenstaande tips want doe je alleen je oefeningen komt er alsnog een vetlaagje op je welgetrainde buikspieren te liggen en dat is niet de manier om een mooie slanke buik te krijgen.

1 opmerking: