zondag 20 december 2009

Hoe krijg je dunne benen | Tips

Tip 1: Bouw het rustig op
Het kost veel tijd en energie om mooie en slanke benen te krijgen. Leer jezelf om rustig te blijven als het even tegen zit en hou je doel op de lange termijn in gedachten. Als je het rustig opbouwt zijn de veranderingen blijvend en voor je gevoel is het dan ook veel minder werk.

Zeker als je niet vaak sport en altijd zo snel mogelijk wilt afvallen is dit een belangrijke tip. Je lichaam houdt van langzame veranderingen. Te snel willen gaan is vaak ongezond en je krijgt bovendien onrealistisch verwachtingen. Daardoor raak je gedemotiveerd om verder te gaan en je zult veel sneller afhaken. Langzaam ombouwen dus!

Tip 2: Varieer veel
Doe veel verschillende oefeningen om ervoor te zorgen dat je lichaam niet went aan bepaalde trainingen die je doet om je benen slank en mooi te krijgen. Zes weken dezelfde serie oefeningen doen is de maximale periode, daarna moet je andere oefeningen gaan doen om het beste resultaat te kunnen halen.

Tip 3: Gebruik zware gewichten
Heel veel vrouwen zijn bang om zware gewichten te gebruiken omdat ze denken dat ze er gelijk zo uit zullen zien als een Roemeense discuswerpster genaamd Olga met enorm gespierde benen. Toch klopt dit beeld niet, want zware gewichten zijn juist heel goed om mooie en slanke benen te krijgen die elegant en vrouwelijk zijn. Vergeet dus deze klassieke fitness mythe en doe alle oefeningen een tandje zwaarder als je kunt!


Tip 4: Heuveltje op, heuveltje af
Als je pech hebt woon je ergens midden in de polder en is de grootste heuvel een slootwal, maar voor iedereen die wel heuvels in de buurt heeft: ren er regelmatig tegenop! Het is een geweldige oefening voor je hele onderlichaam, ook al is het wel erg zwaar. Gelukkig mag je ook weer naar beneden als je boven bent, dus hopelijk kan die gedachte je naar de top helpen.

Als je het een aantal keren per week doet, en ook hiervoor geldt dat je rustig aan moet beginnen, dan zul je zien dat je na een paar weken al snel tien keer zo vaak op en neer kunt (als je in Limburg woont en een halve berg beklimt, dan mag je dat getal delen door drie )

Tip 5: Leer om goed te eten
Als je gewend bent om vooral op een strikt dieet te gaan als je dunner wilt worden, dan is deze tip heel belangrijk. Heel veel vrouwen gaan namelijk te weinig eten als ze ook veel sporten. Dit komt omdat ze veel motivatie hebben om een mooi lichaam te krijgen en dus denken dat gezond eten ook gelijk weinig eten betekent.

Als je voor mooie en slanke benen gaat moet je juist erg goed en vooral genoeg eten. Strak in je vel zitten betekent dat je moet werken aan je spiermassa, maar zonder de goede voeding kan je lichaam die spieren niet maken. Let dus goed op dat je voldoende fruit en groente binnen krijgt, maar vooral ook veel vezels (complexe koolhydraten) en eiwitten. Over de eiwitten lees je meer bij tip 9. Ook kun je meer lezen over deze voedingsstoffen bij de gerelateerde artikelen onderaan dit artikel.

Tip 6: Drink veel water
Dit punt komt in bijna alle tip-lijstjes wel voor. Of het nu gaat om afvallen of om mooie en slanke benen: genoeg water drinken is belangrijk. Drink minimaal 1,5 liter en in kleine slokjes verdeelt over de hele dag.

Tip 7: Doe alle oefeningen l-a-n-g-z-a-a-m
Veel te vaak zie ik mensen in de sportschool die de oefeningen veel te snel uitvoeren. Helemaal als je wilt werken aan je spiermassa om slanke en mooie benen te krijgen moet je de oefeningen langzaam doen. Een goede regel voor krachttraining is 1 seconde heen en 3 seconden terug. Zo komen er hele kleine scheurtjes in je spierweefsel en dat is precies wat je wilt. Je lichaam versterkt deze scheurtjes namelijk als ze worden gerepareerd en dan worden de spieren van betere kwaliteit.


Tip 8: Rekken
Rekken is een belangrijk onderdeel van de oefeningen die je kunt doen om mooie en slanke benen te krijgen. Door te rekken herstellen je spieren namelijk sneller. Als je overigens spierpijn hebt dan moet je geen krachttraining doen. Cardio training kan wel als je spierpijn hebt, als het maar niet te intens is.

Tip 9: Eet veel eiwitten
Eiwitten zijn de belangrijkste bouwstoffen voor je spieren. Eet daarom zeer regelmatig kip, kalkoen, eieren, melk (liefst soja) en vis. Zonder eiwitten kan je lichaam geen spieren maken, dus vergeet deze tip niet als mooie en slanke benen krijgen je doel is.

Tip 10: Blijf in beweging!
De mooiste benen zijn vaak in beweging. Je kunt erg veel oefeningen doen naast fitness die leuk zijn om te doen, zoals Tai Bo, spinnen, cardio en nog veel meer. Vaak worden er enorm veel verschillende groepstrainingen gegeven bij de sportschool, en daar zit ongetwijfeld iets tussen dat jij leuk vindt om te doen, maar je kunt natuurlijk ook op dansles gaan! Naast een mooi, strak en slank lichaam zul je bovendien veel nieuwe mensen ontmoeten. Het is goed voor je zelfvertrouwen en helpt ook goed tegen verlegenheid, mocht je hier last van hebben.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben 13 jaar en ik vind mijn benen te dik, want ik wil heel graag in de zomer korte broekjes gaan aandoen helaas lukt 't niet door myn benen dus ik wil jullie vragen hoe ik mijn benen dun krijg,, vooral mijn onder benen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik wil tegen 1/07/2012 dunne benen hebben!! :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen