zondag 20 december 2009

Afslankmiddelen | Afvalmiddelen

Er zijn veel afslankmiddelen en kuren verkrijgbaar. Deze bevatten vaak vezelrijke producten die een 'vol' gevoel geven en zo het hongergevoel voorkomen. Andere producten zijn zogenaamd energiebeperkt. Ze bevatten noodzakelijke voedingsstoffen als eiwitten en mineralen, maar leveren minder energie dan het lichaam nodig heeft, om te kunnen functioneren. Daardoor gaat het lichaam de vetvoorraad aanspreken.
Voor alle afslankmiddelen geldt dat u ze het beste in overleg met uw huisarts of diëtist kunt gebruiken.

Het gebruik van vochtafdrijvende middelen, vermageringskuren, afslankpillen, laxeermiddelen, hormoonkuren en middelen die de stofwisseling veranderen, is niet aan te bevelen. Veel van deze middelen zijn in Nederland niet vrij verkrijgbaar. Het op eigen initiatief gebruiken van sommige van deze producten is zelfs gevaarlijk en erg kostbaar. Het effect van deze middelen is bovendien van korte duur, waardoor u weer snel op uw oude gewicht komt. Alleen een aangepast voedingspatroon heeft blijvend effect.


Het ideale gewicht bestaat niet. U moet zich lekker en gezond voelen en zeker niet afgaan op wat de reclame voorschrijft. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft het volgen van een dieet niet altijd vervelend en moeilijk te zijn. Een bezoek aan de diëtist kost vaak minder geld dan allerlei afslankmiddeltjes en geeft bovendien meer kans op een blijvend resultaat.

1 opmerking: